logo
Ochiul şi urechea: Aveţi grijă ce băgaţi în gură!
N. I. DOBRA
1502 vizualizari
Ochiul şi urechea: Aveţi grijă ce băgaţi în gură!

Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în fiecare an 700.000 de persoane mor din cauza medicamentelor contrafăcute, pe primele locuri între producătorii acestora aflându-se India şi Singapore. În ultimii ani, traficul de produse farmaceutice false a explodat, unii câştigând miliarde de euro sau dolari. Cele mai multe asemenea produse iau drumul Africii. În Niger, de exemplu, copiii erau "vaccinaţi" contra meningitei cu... apă chioară. Dar nu numai în Africa. În Haiti, copiilor li se dădea să bea "sirop de paracetamol", care, de fapt, conţinea... antigel. Celebrul cântăreţ Prince a murit în 2016 înghiţind Fentanyl, un produs contra durerii.

Traficanţii de pe Internet fac reclamă unor medicamente care ”vindecă" boli incurabile gen Alzheimer, Parkinson, cancer, scleroza în plăci etc. şi destui oameni disperaţi cumpără, fiola costând între 400 şi 600 de euro! În 2016, o asemenea reţea mafiotă a trimis solicitanţilor, contra cost la primire, 5.400 de pachete. Foarte solicitate sunt produsele care reglează disfuncţionalităţile erectile, antiinflamatoarele, antisepticele, somniferele etc., care se vând ca pâinea caldă, fără ca aceia care le cumpără şi le folosesc să-şi dea seama pe moment cât de nocive sunt, dar cu efecte întârziate incalculabile. Specialiştii în domeniu, care sunt corecţi profesional, ne sfătuiesc să apelăm cât putem de rar la produse farmaceutice, mai ales dacă avem dubii asupra provenienţei lor. La ora actuală există circa 50.000 de situri care vând medicamente, cele mai multe falsuri, o activitate lucrativă din moment ce, la 1.000 de dolari investiţi, heroina aduce un profit de 20.000 de dolari, iar medicamentele, până la 500.000. În total, cifra de afaceri în acest domeniu este estimată la 200 miliarde de dolari, faţă de 75 de milioane, cât era în urmă cu câţiva ani.

În 2016 a luat fiinţă convenţia "Medicrime" pentru combaterea falsificării produselor farmaceutice şi pedepsirea celor prinşi. Până în prezent n-a fost semnată decât de 11 ţări, între care Franţa, Rusia, Austria, Germania, Cipru, Portugalia, Elveţia, Finlanda. N-am găsit-o pe listă pe România şi n-ar fi de mirare să nu fi semnat, fiindcă la noi sunt acceptate toate falsurile, nu numai la medicamente.

Ca să v-o spun pe aia dreaptă, eu n-am încredere nici în mult lăudatele "suplimente alimentare", pe care le pun în aceeaşi balanţă cu apa sfinţită, adusă cu tulumbele de pompieri şi blagoslovită de popi cu mătăuzul. Ca să nu mai vorbesc de toate gunoaiele pe care le băgăm în noi pe post de produse alimentare, dovadă fiind creşterea în proporţie geometrică a cancerului de colon, hepatitelor de tot felul, ulcerelor duodenale, pancreatitelor şi altele, de ţi se face părul măciucă. V-o spun din proprie experienţă şi nu exagerez cu nimic. Grijă mare la ce băgaţi în gură!

comentarii
2 comentarii

Orice supliment alimentar ,luat cu regularitate, PRELUNGESTE VIATA NEGUSTORULUI !!!
Hareton Ironcastle
11.01.2018 12:55
Multa lume moare din cauza contra-facutelor , dar in egala masura, si din cauza facutelor !!! Faptul ca un medicament este autorizat de producator si prescris de medic nu-l scuteste pe pacient de efectele adverse...
11.01.2018 13:11
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia