logo
Medicina naturistă: Tratament naturist pentru leucoree
C. MIERLUŞCĂ
1057 vizualizari
Medicina naturistă: Tratament naturist pentru leucoree

Leucoree, vaginită sau poa­la albă, este o infecţie care se manifestă prin mâncărimi, arsuri, secreţii anormale, iritaţie produsă de duşurile excesive sau de folosirea într-un mod inadecvat a unor produse ca sprayuri sau deodorante. Va­ginitele infecţioase sunt de multe ori produse de tricono­mas sau alte microorganisme cu transmitere sexuală.
Vestita vindecătoare aus­triacă Maria Treben recomandă planta creţişoară (Alchimilla Vulgaris). Câte o linguriţă cu vârf de creţişoară se opăreşte cu o cană de apă clocotită, se lasă să stea o jumătate de minut şi se strecoară.
Se bea înghiţitură cu înghi­ţitură, repartizate pe întreaga durată a zilei, până la trei căni pe zi. Efecte şi mai bune se obţin prin introducerea unei lin­guriţe de bitter suedez în ceai.
Aceeaşi persoană reco­mandă baie de şezut cu coada şoricelului sau coada calului, o dată sau de două ori pe săp­tămână. Se pun la muiat 100 g de plantă într-o găleată de 3-5l apă rece şi se lasă să stea 12 ore. Apoi amestecul se în­căl­zeşte, se strecoară şi se a­daugă în cadă. Rinichii bolnavei trebuie să fie acoperiţi cu apă. Se va lua un halat de baie fără a se şterge corpul şi se va sta în pat o oră, peri­oadă în care se va transpira din abun­denţă.
Acelaşi procedeu se poate repeta cu gălbenele. Se va introduce în cazul băilor de şezut executate în lighean şi 2-3 linguri tinctură mărul lupului. Atenţie, acesta fiind foarte toxică, se va folosi numai extern.
Aloe vera sau aloe arbores­cenă este foarte indicată la tratamentul infecţiilor. Se aplică local, reduce mâncărimile. Poa­te fi folosită chiar în timpul duşu­l­ui sau administrată pe cale orală.
Se recomandă duşul făcut cu anumite plante antiseptice, precum genţiana, gălbenele, sunătoare, frunze de tătă­nea­să, vor reduce iritaţiile.
Indicate sunt şi supozitoa­rele vaginale cu vit. A cu gen­ţia­nă sau gălbenele.
Se vor consuma fibre zilnic, tărâţe de grâu, fructe, orez brun, iaurt. Nu se vor lua anti­concepţionale în perioada tra­tamentului. Se va consuma mult usturoi.
Pau d'arco conţine antibiotic natural. Se poate consuma sub formă de capsulă, ceai sau duo.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia