Tribuna
Medicina naturistă: Prunele - aliment şi medicament
C. MIERLUŞCĂ
933 vizualizari
Medicina naturistă: Prunele - aliment şi medicament

Un studiu recent de la Universitatea din Berlin a arătat că oamenii care consumă zilnic timp de 3 săptămâni cel puţin 6 prune proaspete sau uscate au mai puţine probleme medicale cu oasele, cu nivelul crescut al colesterolului şi cu po­sibilitatea de a avea cancer. Prunele au proprietăţi diuretice, de stimulare a sistemului nervos, sunt detoxifiante şi laxative.
Ameliorează stările inflamatorii ale ficatului şi splinei. Prunele şi sucul proaspăt fac să scadă aciditatea sucului gastric, previn ulcerul sto­macal şi duodenal. Acţio­nează în hipertensiune şi afecţiuni ale rinichilor.
Prunele conţin resvera­trol, care este un colorant negru şi vişiniu conside­rat un puternic antioxidant care luptă împotriva can­cerului. Se cunoaşte un caz din urbea noastră - persoana suferea de can­cer şi mânca în fie­care seară o porţie de ma­giun de prune (fiert fără zahăr) cu o porţie de mă­măligă, ştiind faptul că şi mămăliga are efecte pu­ternice anticancer. Per­soa­na în cauză se simte foarte bine. Prunele previn bolile de inimă. Sunt foar­te sărace în grăsimi saturate, care pot creşte riscul unui atac de cord.
Atenţie! Prunele uscate au o concentraţie mare de carbohidraţi care stimu­lează pancreasul să secrete insulină, aşa că este mai indicat a consuma prune proaspete pentru a nu avea probleme cu glicemia şi un risc crescut de a face diabet. Prunele sunt fructe cu puternice calităţi energizante.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia