Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Medicina naturistă: Pelinul, regenerator pentru ficat şi tubul digestiv
C. MIERLUŞCĂ
552 vizualizari
Medicina naturistă: Pelinul, regenerator pentru ficat şi tubul digestiv

Pelinul este considerat o plantă miraculoasă care curăţă întregul organism de impurităţi, redând vi­goare celui care-l folo­seşte. Ceaiul din frunze de pelin este un pansament foarte eficient în bolile de stomac. Administrat în ulcere cu nişe sub formă de pulbere, stopează ba­lo­narea şi contribuie la regenerarea ficatului bolnav.
La fel de importantă este tinctura de pelin care se obţine din 100 g plantă uscată sau un pumn de plantă proaspătă la 400 ml alcool 50 grade, care se lasă la macerat două săptămâni, în care timp se agită puternic reci­pientul în care se pune amestecul de câteva ori pe zi. După două săptă­mâni se strecoară totul printr-un tifon dublu şi se pune în sticluţe închise la cu­loare. Se păstrează în frigider. Se administrează câte 10 picături de 3 ori pe zi înaintea meselor principale timp de 20 de zile. Se vor face două cure pe an, primăvara şi toam­na. Ameliorează bolile de ficat şi pancreas, făcând să dispară balonările foarte supărătoare.
Sub formă de pulbere obţinută prin râşniţa de cafea, se administrează câte o jumătate de lin­guriţă diluată în 100 ml lichid de două ori pe zi, cu un sfert de oră înaintea meselor principale. Cura durează o săptămână. Are efect benefic, ca tonic, aperitiv, antispastic, anti­febril, în ascaridoză, ane­mie, convalescenţă, tul­burări ale ciclului menstrual. 3 tulpini de pelin verde introduse în vin roze sau negru într-o sticlă de culoare închisă lăsate la macerat timp de 6 săp­tămâni devin un miracu­los medicament care curăţă arterele şi scade în scurt timp colesterolul. Condiţia este ca să se bea 100 ml pe zi după masa de prânz.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia