logo
Medicina naturistă: Oul - un complex de vitamine şi microelemente
C. MIERLUŞCĂ
639 vizualizari
Medicina naturistă: Oul - un complex de vitamine şi microelemente

Ultimele cercetări au pus în evidenţă că oul are în componenţă lecitină, colesterol "bun", ficatul folosind colesterolul din ou pentru producerea de secreţii biliare şi formarea de celule noi. Lecitina hrăneşte creierul şi dizolvă depunerile de pe vasele sanguine. Holina - o altă substanţă din compoziţia oului ajută la îmbunătăţirea memoriei şi eliminarea toxinelor din ficat.

Ouăle conţine vit. A, K, E, D, grupa B, niacină, biotină şi acid folic. După cantitatea de vitamina D, ouăle sunt pe locul doi după uleiul de peşte. Conţin şi nişte fermenţi care au efect antimicrobian şi antiinflamator. Se recomandă consumul de ouă de 2-3 ori pe săptămână în cazul vârstei a treia, iar la copii şi tineret câte un ou în fiecare zi.

Se recomandă spălarea ouălor înainte de fierbere, deoarece coaja lor are mulţi pori prin care respiră viitorul pui, dar şi prin care microbii pătrund înăuntru. În acest mod se previne salmoneloza.

În cazul unei răceli puternice însoţite de tuse, se vor amesteca bine două ouă crude, două căpăţâni de usturoi pisate şi 100 g de osânză topită. Se frecţionează cu alifia obţinută tălpile, apoi gleznele şi în continuare până la genunchi, timp de 3 zile. Pentru diminuarea durerii în articulaţiile inflamate, se iau două linguri de sare şi un ou şi se bat bine. Amestecul se întinde pe un tifon şi se înfăşoară articulaţiile bolnave. Pe măsură ce pansamentul se usucă, se mai aplică din amestec de 3-4 ori.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia