logo
spartan
Medicina naturistă: Nucile, remediu important pentru bolile sistemului nervos
C. MIERLUŞCĂ
700 vizualizari
Medicina naturistă: Nucile, remediu important pentru bolile sistemului nervos

Încă din Evul Mediu, nucile erau folosite pentru tratarea bolilor sistemului nervos şi a problemelor de circulaţie intracraniană. S-a făcut asocierea formei sale cu cea a creierului uman. În timp s-a ajuns la concluzia că nucile sunt un important remediu în ceea ce priveşte îmbunătăţirea memoriei, a bolilor psihice şi a durerilor de cap.
Tratamentul se poate face şi cu ajutorul tincturilor preparate din 30 de nuci verzi, tăiate în patru şi aşezate într-un borcan de 3 litri, peste care se va turna un litru de rachiu de casă, aşa încât conţinutul borcanului să fie acoperit. Acesta se va lăsa la soare, închis cu capac, timp de 3 săptămâni şi se va agita în fiecare zi. După 3 săptămâni, conţinutul borcanului se strecoară prin tifon, se păstrează în sticle închise la culoare, în cămară.
Se va administra câte o linguriţă tinctură pe zi, dimineaţa, timp de 20 de zile, iar pentru disfuncţii tiroidiene se vor lua 2 linguriţe pe zi, înainte de micul dejun şi cină, timp de 40 de zile.
Frunzele culese în luna august se vor folosi pentru reglarea glicemiei, fluidificarea sângelui, scăderea colesterolului şi a trigliceridelor.
Se iau 50 frunze de nuc, care se trec printr-un jet de apă, apoi se pun la uscat. Se macină cu ajutorul unei râşniţe, iar pulberea obţinută se pune într-un borcan de sticlă cu capac şi se ţine în cameră, timp de 10 zile.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia