Tribuna
Medicina naturistă: Nucile de săpun
C. MIERLUŞCĂ
820 vizualizari
Medicina naturistă: Nucile de săpun

Nucile de săpun sunt folosite pentru spălarea rufelor, pentru obţinerea de soluţii destinate cură­ţeniei casei, igienei per­sonale şi animalelor de companie sau ca îngrăşă­mânt natural.
Aceste nuci sunt fruc­tele unei specii de arbore. Ele conţin saponină - o substanţă care în contact cu apa face spumă. Sa­ponina este un detergent natural. Nucile de săpun sunt folosite de sute de ani în India, Nepal şi China.
Familiile de arbori care produc aceste nuci se nu­mesc sapindus (combi­naţia dintre cuvintele latine sepo - săpun şi indicus - indian). Cu un kg de nuci se pot spăla rufele unei familii de patru persoane timp de un an, la 3 spălări pe săptămână cu maşina automată de 5 kg. Se eco­nomiseşte 50% din bu­getul alocat pentru deter­gentul de rufe.
Se pun 4-5 nuci într-un săculeţ din bumbac sau într-o şosetă. În contact cu apa vor face spumă. Spă­larea cu aceste nuci este recomandată în special persoanelor care fac uşor alergii la detergenţi sau pentru copiii foarte mici.
Nucile de săpun au proprietăţi antibacteriene, prelungesc viaţa maşi­nilor de spălat şi ajută la păstrarea intensităţii cu­lorilor rufelor. După spă­lare, rufele sunt mai moi şi au un miros neutru, ne­fiind necesară utilizarea unui balsam de rufe. Nu­cile de spălat pe puteţi găsi la magazinele naturiste.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevistargul de cariere

classic junior

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia