logo
Medicina naturistă: Nucile de săpun
Medicina naturistă: Nucile de săpun
Nucile de săpun sunt folosite pentru spălarea rufelor, pentru obţinerea de soluţii destinate curăţeniei casei, igienei personale şi animalelor de companie sau ca îngrăşământ natural.

Aceste nuci sunt fructele unei specii de arbor. Ele conţin saponină - o substanţă care în contact cu apa face spumă. Saponina este un detergent natural. Nucile de săpun sunt folosite de sute de ani în India, Nepal şi China.

Familiile de arbori care produc aceste nuci se numesc sapindus (combinaţia dintre cuvintele latine sepo - săpun şi indicus - indian). Cu un kg de nuci se pot spăla rufele unei familii de patru persoane timp de un an, la 3 spălări pe săptămână cu maşina automată de 5 kg. Se economiseşte 50% din bugetul alocat pentru detergentul de rufe.

Se pun 4-5 nuci într-un săculeţ din bumbac sau într-o şosetă. În contact cu apa vor face spumă. Spălarea cu aceste nuci este recomandată în special persoanelor care fac uşor alergii la detergenţi sau pentru copiii foarte mici.

Nucile de săpun au proprietăţi antibacteriene, prelungesc viaţa maşinilor de spălat şi ajută la păstrarea intensităţii culorilor rufelor. După spălare, rufele sunt mai moi şi au un miros neutru, nefiind necesară utilizarea unui balsam de rufe. Nucile de spălat pe puteţi găsi la magazinele naturiste.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia