logo
spartan
Medicina naturistă: Moţul curcanului (Amarantul)
C. MIERLUŞCĂ
795 vizualizari
Medicina naturistă: Moţul curcanului (Amarantul)

Este o plantă erbacee anuală, cu frunze late şi flori frumoase, fiind cultivată şi ca plantă ornamentală. Se cunosc mai multe specii de amarant, la noi cea mai întâlnită fiind specia Amaranthus caudatus, care se cultivă pentru nevoi alimentare şi medicinale. Cercetările arheologice efectuate de-a lungul anilor în zonele aztece şi incaşe au scos la iveală că printre puţinele plante cultivate cu mii de ani în urmă se număra şi amarantul. Aztecii considerau că seminţele de amarant întăresc atât corpul, cât şi spiritul. "Grăuntele mistic" al aztecilor era atât de preţuit, încât servea ca mijloc de plată a impozitelor către stat.

Planta se administra pentru creşterea copiilor în primii ani de viaţă, cât şi ca hrana militarilor pentru a rezista în războaie. După căderea Imperiului aztec amarantul a fost interzis, ca un mijloc de reducerea populaţiei prin înfometare.

Astăzi, în SUA, se pot vedea peste 30 de denumiri de produse care conţin amarant, produse dietetice preparate pentru alimentaţia copiilor, cât şi pentru industria farmaceutică.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia