logo
Medicina naturistă: Iaurtul periculos
C. MIERLUŞCĂ
850 vizualizari
Medicina naturistă: Iaurtul periculos
De foarte multe ori în iaurt putem găsi lapte praf, emulgatori şi extract de gândaci. Unele companii folosesc insectele pentru colorarea iaurtului.

CNN a realizat un reportaj pe această temă şi a constatat că iaurtul de căpşuni are culoare roz nu datorită fructelor, ci a gândacilor cosenila. Aceste insecte strivite capătă o culoare de roşu intens. Din acest gândac se extrage un colorant natural transformat ulterior în carmin sau acid carmic.

Sunt necesari aproximativ 40.000 de gândaci pentru a produce o jumătate de kilogram de acid carmic. Substanţa se obţine după ce insectele sunt uscate, apoi fierte în apă. Gândacii sunt originari din Mexic şi trăiesc pe cactuşi.

Pe eticheta iaurturilor apare imaginea căpşunilor şi nu a insectelor, a afirmat Michael Jacobson, directorul Centrului pentru ştiinţă în interes public. Aceeaşi substanţă poate fi folosită şi la colorarea sucurilor sau a îngheţatei. Consumatorul se poate plânge de stări de vomă şi alergie.

Unele organizaţii nonguvernamentale din Statele nite au cerut ca acest colorant alimentar să fie interzis sau să se specifice clar pe eticheta celor care folosesc insecte în locul fructelor.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia