logo
Medicina naturistă: Iaurtul periculos
C. MIERLUŞCĂ
1762 vizualizari
Medicina naturistă: Iaurtul periculos

De foarte multe ori în iaurt putem găsi lapte praf, emulgatori şi extract de gândaci. Unele com­panii folosesc insectele pentru colorarea iaurtului.
CNN a realizat un reportaj pe această temă şi a constatat că iaurtul de căpşuni are culoare roz nu datorită fructelor, ci a gândacilor cosenila. Aceste insecte strivite capătă o culoare de roşu intens. Din acest gândac se extrage un colorant natural transformat ulterior în carmin sau acid carmic.
Sunt necesari aproxi­ma­tiv 40.000 de gândaci pentru a produce o jumă­tate de kilogram de acid carmic. Substanţa se ob­ţine după ce insectele sunt uscate, apoi fierte în apă. Gândacii sunt ori­ginari din Mexic şi trăiesc pe cactuşi.
Pe eticheta iaurturilor apare imaginea căpşu­nilor şi nu a insectelor, a afirmat Michael Jacobson, directorul Centrului pentru ştiinţă în interes public. Aceeaşi substanţă poate fi folosită şi la colorarea sucurilor sau a îngheţatei. Consumatorul se poate plânge de stări de vomă şi alergie.
Unele organizaţii non­gu­vernamentale din Sta­tele Unite au cerut ca acest colorant alimentar să fie interzis sau să se specifice clar pe eticheta celor care folosesc in­secte în locul fructelor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia