logo
Medicina naturistă: Ginkgo biloba
C. MIERLUŞCĂ
880 vizualizari
Medicina naturistă: Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este con­siderată una din cele mai mediatizate plante din ultimii 50 de ani. Chinezii folosesc această plantă de acum 3.500 de ani.
Medicii europeni o folo­sesc pentru a trata o gamă largă de afecţiuni, precum slăbirea memoriei, ameţeli, ţiuituri în urechi (tinitus, dureri de cap, depresie, accidente cerebrale). Ginkgo îmbună­tăţeşte circulaţia sângelui. Ginkgo are puterea de a vin­deca extremităţile picioarelor reci şi chiar de a înlătura du­rerile de picioare. Mulţi cerce­tători au ajuns la concluzia că ginkgo are acţiune antioxi­dantă la nivelul creierului, ochilor şi sistemului cardiocir­culator. Acest lucru determină ca ginkgo să aibă efect în boala Alzheimer, accidente ce­rebrale, cataractă, retino­pa­tie diabetică.
Ginkgo se recomandă în depresie atunci când aceasta este determinată de un flux sanguin redus la nivelul cre­ierului. Efectul se simte chiar şi după o săptămână de tra­tament. Ginkgo se recomandă hipertensivilor, ajutând la relaxarea pereţilor arteriali, scăzând presiunea în inte­riorul vaselor de sânge, doza obişnuită fiind de 120-160 mg pe zi. Dr. Mark Stengler re­comandă folosirea lui o pe­rioadă de minim 8 săptămâni pentru a-i putea aprecia e­fectele terapeutice. Pe măsură ce înaintaţi în vârstă, se diminuează şi capacitatea de memorare şi atunci este bine să luaţi ginkgo.
Ginkgo se recomandă în sin­dromul premenstrual, când femeile au dureri de sân, crampe abdominale în preaj­ma menstruaţiei. Cercetătorii ruşi au descoperit efectele antiradiaţie ale lui ginkgo şi au recomandat ginkgo ca tra­tament muncitorilor care au fost iradiaţi în 1986 la Cer­nobâl.
Cercetătorii au observat foarte puţine efecte secun­dare la persoanele care luau ginkgo. Mai puţin de 1% dintre acestea aveau uşoare tulbu­rări digestive. Nu se va lua ginkgo împreună cu alte medicamente de fluidizare a sângelui, deoarece se obţine un efect mai mare decât este nevoie.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia