logo
Medicina naturistă: Echinaceea împotriva muşcăturilor de şarpe
C. MIERLUŞCĂ
540 vizualizari
Medicina naturistă: Echinaceea împotriva muşcăturilor de şarpe

Echinaceea este cea mai bine vândută plantă medicinală din toată lumea, deoarece medicii fitoterapeuţi o prescrie de zeci de ani.
Este planta renumită pentru întărirea sistemului imunitar. Tratează gripa, răceala şi o gamă largă de alte boli infecţioase.
Primii care foloseau echinaceea erau indienii americani. Aceştia o foloseau pentru tratarea răcelilor, tuse, amigdalite, dureri de dinţi, răni căpătate în luptă şi chiar pentru muşcătura şarpelui cu clopoţei.
Doctorul Meyer din Pawnee, Nebraska, a vândut echinaceea cu titlul de panaceu. El a tratat cu succes 613 cazuri de muşcătură de şarpe cu clopoţei. Un medic a relatat următorul experiment cu echinaceea, pe care l-a făcut Meyer personal. El şi-a injectat venin de crotal (şarpe cu clopoţei) în policele stâng. Umflătura a apărut rapid şi în decurs de 6 ore a ajuns până la cot. În acel moment, el a luat o doză de medicament, a spălat cu grijă zona afectată şi s-a culcat liniştit. Când s-a trezit după 4 ore, durerea şi edemul dispăruseră.
S-a constatat că echinaceea are capacitatea specială de a împiedica răspândirea în ţesuturi a substanţelor responsabile de producerea unei infecţii. În cartea "Enzyklopädie der Heilpflanzen", Andrew Chevallier recomandă echinaceea la tratarea turbării, dar nu specifică cât timp trebuie administrată. Se cunosc cazuri când turbarea a apărut chiar şi după un an de zile.
Deşi există 9 specii de echinaceea, utilizate cel mai frecvent în scop comercial sunt echinaceea purpurea şi echinacea angustifolia.
Echinaceea este eficientă şi în cazul tumorilor şi împotriva infecţiilor produse de bacterii şi fungi, având în vedere că antibioticele de multe ori nu-şi mai fac efectul deoarece au fost prescrise în exces.
Echinaceea nu se recomandă în cazul bolilor autoimune precum: leucemie, tuberculoză, scleroză în plăci, SIDA, lupus, poliartrită reumatoidă şi alte afecţiuni autoimune.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia