Tribuna
Medicina naturistă: Cura cu suc de lămâie
C. MIERLUŞCĂ
996 vizualizari
Medicina naturistă: Cura cu suc de lămâie

Sucul de lămâie este foarte bogat în vitamina C şi săruri minerale, având un efect depurativ, neutralizant al acidităţii sângelui, cu proprietăţi de tonifiere a peretelui capilar.

Se începe cura în prima zi, cu sucul de la o lămâie şi se creşte doza zilnic cu câte o lămâie, până se ajunge la şapte lămâi pe zi. Din ziua a opta, se scade doza cu câte o lămâie pe zi, până se ajunge la o lămâie pe zi. Cura durează 14 zile, iar după o pauză de două săptămâni se poate relua.

Tratamentul cu suc de lămâie se recomandă în litiaza renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, afecţiuni hepatice, afecţiuni respiratorii etc.

Reţete naturiste

Ciuperci cu roşii

250 g ciuperci tăiate în bucăţi subţiri, 4 roşii tăiate în cubuleţe, o ceapă tăiată mărunt. Sosul se prepară dintr-o lingură ulei, o lingură de lămâie, un pahar de iaurt, o lingură de miere, piper, sare. Se pune garnitură de hrean ras.

Roşii cu fulgi de ovăz

6 linguri de ovăz, apă, o roşie, pătrunjel, ceapă, sare, maioneză sau smântână bătută. Fulgii se înmoaie 3-4 ore în atâta apă cât absorb ei. Compoziţia se împarte în castronaşe, punându-se în strat cam de 1 cm, se sărează, se aşază feliile de roşii şi se presară ceapă tocată sau pătrunjel tocat. Se toarnă deasupra maioneză sau smântână.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia