Tribuna
Medicina naturistă: Congresul medicilor fitoterapeuţi din România
C. MIERLUŞCĂ
1388 vizualizari

Al VI-lea congres al medicilor fitoterapeuţi s-a ţinut la Sibiu, în perioada 15-16 mai a.c. Au fost prezenţi peste o sută de medici şi farmacişti din toată ţara, care au înţeles eficienţa fitote­rapiei.
Au fost prezentate o serie de referate şi comunicări şi o masă rotundă cu tema privind "Evoluţia fitoterapiei clinice în România".
Au participat o serie de personalităţi de marcă, prin­tre care: prof. univ. dr. Pavel Chirilă, prof. univ. dr.  farm. Cerasela Gârd, prof. univ. dr. farm. Viorica Istudor, prof. univ. dr. Constantin Drăgulescu.
De la Sibiu a participat dr. Constantin Drăgulescu, botanist, care a prezentat tema "Hipocrate la Horezu". Hipocrate, părinte al medici­nei apare sub formă de frescă la Mănăstirea Horezu, în mărime naturală, cu şar­pele la picioare. Hipocrate privea organismul uman ca un tot unitar indivizibil şi că nu trebuie să încerci să vindeci ochii fără să vindeci capul şi nici capul fără trup, la fel nici trupul fără suflet.
Hipocrate se opunea abuzului de medicamente, conform conceptului comun cu cel al vindecătorilor noştri populari care afirmau: "lea­cul nu-i cu sacul".
Organizatorul congresului, dr. Carmen Nonn, cercetător la Laboratoarele Fares Orăştie, a fost şi sponsor al acestei acţiuni.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA