logo
Medicina naturistă: Colesterol mare
C. MIERLUŞCĂ
748 vizualizari
Medicina naturistă: Colesterol mare

Colesterolul este printre primele cauze ale bolilor de inimă pentru că produce depozite în artere. Colesterolul împiedică aprovizionarea cu sânge a creierului, a rinichilor, a organelor genitale, a extremităţilor şi a inimii. Nivelul ridicat al colesterolului poate fi implicat şi în pietrele la colecist, în impotenţă şi este baza fabricării hormonilor sexuali. Colesterolul este fabricat de ficat şi este transportat prin fluxul sanguin în locurile unde este nevoie. Nivelul colesterolului este influenţat de dietă şi de bagajul genetic al persoanei. Dr. Phyllis A. Balch recomandă Coenzima Q10 plus coenzima A (60 mg pe zi). Aceasta îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, procesează grăsimile, înlătură toxinele din organism şi susţine sistemul imunitar. Indică fulgi de ovăz, usturoi (scade tensiunea arterială), pectina de mere, vitamina C cu bioflavonoizi (3.000 - 8.000 mg pe zi), L-carnitina. Studiile au arătat că administrarea a 4 grame de carnitină pe zi timp de 12 luni scade rata mortalităţii şi nivelul de colesterol la persoanele care au suferit un infarct. Carenţa seleniului este legată de bolile cardiace. Dintre plante se recomandă ardeiul iute (capsicum), genţiana şi gherghinele care ajută la scăderea colesterolului. Genţiana nu se administrează mai mult de 7 zile. Conţine ambrozie. Spirulina luată zilnic scade colesterolul, scorţişoara scade colesterolul. Se vor include în dietă alimente care scad colesterolul: migdalele, merele, bananele, morcovii, fasolea uscată, usturoiul, grapefruitul, ovăzul, uleiul de migdale, peşte de apă rece, uleiul de măsline, somonul, căpşunile şi nucile. Se vor bea sucuri proaspete, în special de morcovi, ţelină, sfeclă, lămâie şi apă distilată. Sucul de morcovi ajută la eliminarea grăsimii din bilă în ficat şi contribuie la scăderea colesterolului.
Evitaţi stresul şi faceţi regulat mişcare. Nu luaţi cărbune zilnic, deoarece acesta absoarbe odată cu colesterolul şi nutrienţii buni. Colesterolul este legat de boala Alzheimer, arterioscleroza, boli cardiovasculare, probleme circulatorii, infarct, hipertensiune şi osteoporoză. Carnea şi produsele lactate sunt primele surse de colesterol.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

traistuta culturala

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia