Tribuna
Medicina naturistă: Castanele comestibile (Castanea Sativa)
C. MIERLUŞCĂ
1560 vizualizari
Medicina naturistă: Castanele comestibile (Castanea Sativa)

Castanul este un arbo­re din familia Fagaceae. Castana este foarte bo­gată în carbohidraţi, fiind comparabilă cu legumi­noasele şi cerealele. Com­ponentele acestor carbohidraţi sunt ami­donul şi zaharoza. Nu conţine glucoză, sau fruc­toză. Castanele sunt bo­gate în vitamina C şi vitaminele din complexul B, B1, B2, B6 şi niacină. Concentraţia de vitamina B este asemănătoare cu cea din grâul integral. Are un conţinut bogat de potasiu şi conţinut scăzut de sodiu, fiind foarte indi­cată persoanelor cu hiper­tensiune sau afec­ţiuni cardiovasculare. Castanele mai conţin fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, cupru. Castanele acţionează ca un tonic mus­cular, în cazul fe­meilor care alăp­tează stimulează secreţia lap­telui. Castanele se reco­mandă în surmenaj fizic, întărind muşchii.

Castanele se reco­man­dă în perioada de creştere, contribuind la dezvoltarea aparatului locomotor al adolescenţilor. Conţinutul bogat de po­tasiu ajută la prevenirea hipertensiunii, ajută în insuficienţa renală, având efect alcalinizant casta­nele se pot consuma în stare proaspătă atunci când sunt fragede, fierte când se curăţă de coajă. Se fierb 30 de minute, în apa care fierb se pot adăuga plante aromatice precum fenicul sau cim­bru. Coapte în cuptor sau pe jar, piure de castane. castanele se fierb şi apoi se fac pastă la care se va adăuga miere şi lapte. Un desert deosebit se poate obţine prin amestec cu albuş de ou.

Bibliografie: "Sănătate prin alimentaţie" George D. Pamplona - Roger






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA