logo
Medicina naturistă: Boala Parkinson
C. MIERLUŞCĂ
356 vizualizari
Medicina naturistă: Boala Parkinson

 

În cazul acestei afecţiuni, se recomandă o dietă adecvată fără grăsimi animale, prăjeli, conservanţi, carne de porc, alcool, cafea. Se va face percuţia uşoară cu pulpa unui deget pe apofizele spinoase ale vertebrelor C6 (a şasea vertebră) timp de câteva secunde sau minute. Aceasta reduce tremurăturile. Se va practica 10 zile pe lună cura cu sucuri de fructe şi zarzavaturi, suc de orz verde, cura cu polen. Ceaiuri: coada calului - 40 g, sunătoare - 20 g, cimbru - 40 g, urzică - 40 g, ciuboţica cucului - 30 g, trifoi roşu - 40 g. O linguriţă la o cană de apă clocotită, se infuzează 2 minute. Se strecoară, se pune o linguriţă de bitter suedez. Se beau 3 căni pe zi. Se va face o baie caldă de şezut 10 minute pe zi cu flori de fân, rostopască, rozmarin, lucernă. Se va practica duşul scoţian alternant în fiecare zi. Fricţiuni ale coloanei vertebrale cu tinctură de coada şoricelului. Fricţia cu sare, baia tălpii piciorului cu Bitter suedez. Comprese pe occipital cu Bitter suedez. Cercetătorii americani presupun că radicalii liberi grăbesc procesul de oxidare care joacă un rol important în apariţia bolii Parkinson. S-a constatat că vitamina E este una din substanţele antioxidante care ajută la controlarea acţiunii radicalilor liberi şi a fost inclusă în programul de tratament. Se pot utiliza până la 1.200 UI vitamina E fără efecte secundare. Precauţia este legată doar de administrarea împreună cu anticoagulante. Este indicat a consulta medicul. Vitamina E acţionează bine împreună cu vitamina C, acidul lipoic şi Coenzima Q10.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia