logo
Medicina naturistă: Băile aromatice
C. MIERLUŞCĂ
1041 vizualizari
Medicina naturistă: Băile aromatice

Din istorie se cunoaşte faptul că în perioada lui Ludovic al XIV-lea, atât regele cât şi curtezanele pentru a-şi acoperi miro­sul, foloseau esenţe aro­matice de parfumuri. Re­gele Soare a interzis folo­sirea excesivă a esen­ţelor aromatice.
Se cunoaşte slăbiciu­nea romanilor pentru băi, iar în Antichitate egipte­nele foloseau băile căl­duţe, parfumurile, urmate de masaje şi ungeri aro­ma­tice.
Băile aromatice au fost recunoscute în timp ca sursă de sănătate, suple­ţe, frumuseţe şi tinereţe.
Băile cu măghiran şi cim­brişor aduceau un tonus deosebit organis­mului activând circulaţia. Cimbrişorul are efecte be­nefice în afecţiuni pul­monare, artrite, reuma­tism, gută.
Băile de ienupăr au proprietăţi hipoglice­mian­te. Băile de tei, levănţică au virtuţi sedative, fiind indicate în caz de insomnie.
Băile de rozmarin întă­resc organismul în gene­ral şi se recomandă co­piilor rahitici şi persoa­ne­lor cu boli hepatice şi ce­lor care suferă de tul­bu­rări de vedere.
Salvia se recomandă în activarea glandelor endocrine şi mai ales a ova­relor.
Uleiurile esenţiale sunt considerate veritabili "hor­moni vegetali", care tra­versează în câteva minute învelişul cutanat ajun­gând în sânge, acţionând asupra ţesuturilor orga­nelor, glandelor endocri­ne, cu efecte benefice asu­pra întregului orga­nism.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia