Tribuna
Medicina naturistă
Kiwi - previne anemia
C. MIERLUŞCĂ
2049 vizualizari

Kiwi-ul este un fruct exotic ce creşte la poalele munţilor Himalaya sau Noii Zeelande. Kiwi-ul este fructul unui arbust din special Actinidia (Actinidia chinensis) din familia Actinidiaceae. Este un fruct foarte bogat în vitamina C, care depăşeşte cu mult pe cea a citricelor. Conţine miacină, B1 şi vit. A. De asemenea, kiwi-ul conţine o cantitate mare de folaţi, minerale, în special potasiu, magneziu şi fier. Conţine cupru, care, împreună cu vitamina C, ajută la absorbţia fierului în intestine. Conţinutul de fibră întrece majoritatea fructelor, ca de exemplu cel al merelor.
Kiwi-ul se consumă în stare proaspătă. Este rezistent şi uşor de transportat. Se culege, de obicei, mai crud, fiindcă se coace foarte bine şi după aceea. Kiwi-ul stimulează sistemul imunitar datorită conţinutului lor de vitamina C. Consumul regulat de kiwi, câte unul pe zi, este foarte eficient pentru persoanele care suferă de o boală infecţioasă. Ele îmbogăţesc sângele cu fier, reducând anemia. Se recomandă femeilor gravide. Fiind bogat în folaţi, ajută la prevenirea afecţiunilor congenitale, ale coloanei vertebrale, precum spina bifidă.
Conţinutul de vitamina C împiedică depunerea de colesterol pe pereţii arterelor, stopând formarea plăcilor de aterom. Kiwi-ul elimină constipaţia, iar conţinutul mlor ridicat de potasiu şi cantitatea scăzută de sodiu contribuie prevenirea hipertensiunii.
Se recomandă atleţilor. Un experiment realizat la Universitatea din Bijing (China) a demonstrat că atleţii care consumă kiwi au o rezistenţă cu 24% mai mare faţă de grupul de control. cercetătorii chinezi au concluzionat că aceasta se datorează conţinutul mare de vitamina C şi de minerale.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA