Tribuna
Astra film
Escarele
C. MIERLUŞCĂ
1036 vizualizari
Escarele

Escarele apar în gene­ral la bolnavii imobilizaţi la pat, care prezintă denu­triţie,deshidratare, pier­derea mobilităţii şi alte afecţiuni. Se pot folosi ur­mătoarele plante: afin, aloe, arnică, cimbru de grădină, coada-calului, curcubeţică sau mărul lupului, gălbenele, lemn dulce, lemnul Domnului, pelin, rostopască, roz­marin, tătăneasă, soc.
ALOE - frunzele proas­păt tăiate se aplică cu partea zemoasă pe es­cară, se acoperă cu un pan­samment şi se ţin 24 de ore,după care se schimbă cu altele, până la vindecare. Se poate folosi şi praf din planta uscată. Se aplică de două-trei ori pe zi. Înainte de aplicare se tamponează zona cu ceai din celelalte plante medicinale menţionate mai sus.
CIMBRUL DE GRĂDINĂ - două linguriţe plantă mă­runţită la o cană de apă clo­cotită, se lasă acoperită 15 mi­nute. Se spală de mai multe ori pe zi sau se pun comprese. Se poate folosi şi tinctura de cim­bru, diluată cu apă.
MĂRUL LUPULUI (A­RISTOLOCHIA CLE­MATITIS) - două linguriţe plantă uscată la o cană de apă clocotită,se acoperă 15 minute, se strecoară. Ceaiul obţinut se folo­seş­te la spălături sau com­prese locale. El are un pu­ternic efect antibiotic şi va fi folosit numai extern, fiind toxic!
TĂTĂNEASA - două lin­guriţe rădăcină se pun la o cană de apă clocotită şi se fierb 15 min. Se vor face spălături. Ajută şi la cicatrizare.
Articol scris la solici­ta­rea unor cititori ai ziarului Tribuna.
Bibliografie: "Trata­men­te naturiste în bolile de piele", de Eugen Giurgiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia