logo
Medicina naturistă
Echinacea împotriva muşcăturilor de şarpe
C. MIERLUŞCĂ
916 vizualizari

Echinacea este cel mai bine vândută plantă medici­nală din toată lumea, deoa­rece medicii fitoterapeuţi o prescriu de zeci de ani.
Este planta renumită pentru întărirea sistemului imunitar. Tratează gripa, răceala şi o gamă largă de alte boli infecţioase.
Primii care foloseau echi­nacea erau indienii ameri­cani. Aceştia o foloseau pen­tru tratarea răcelilor, tusei, a­mig­dalitei, durerilor de dinţi, rănilor căpătate în luptă şi chiar pentru muşcătura şar­pelui cu clopoţei.
Doctorul Meyer din Pawnee, Nebraska a vândut echinacea cu titlul de pana­ceu. El a tratat cu succes 613 cazuri de muşcătură de şarpe cu clopoţei. Un medic a relatat următorul experi­ment cu echinacea, pe care l-a făcut Meyer personal. El şi-a injectat venin de crotal (şarpe cu clopoţei) în poli­cele stâng. Umflătura a apărut rapid şi în decurs de 6 ore a ajuns până la cot. În acel moment, el a luat o doză de medicament, a spălat cu grijă zona afectată şi s-a culcat liniştit. Când s-a trezit după 4 ore, durerea şi ede­mul dispăruseră.
S-a constatat că echina­cea are capacitatea specială de a împiedica răspândirea în ţesuturi a substanţelor responsabile de producerea unei infecţii. În cartea "Enzyklopädie der Heilpflan­zen", Andrew Chevallier recomandă echinacea la tratarea turbării, dar nu se specifică cât timp trebuie administrată. Se cunosc cazuri când turbarea a apărut chiar şi după un an de zile.
Deşi există 9 specii de echinacea, utilizate cel mai frecvent în scop comercial sunt echinacea purpurea şi echinacea angustifolia.
Echinacea este eficientă şi în cazul tumorilor şi împo­triva infecţiilor produse de bacterii şi fungi, având în vedere că antibioticele de multe ori nu-şi mai fac efec­tul deoarece au fost pres­crise în exces.
Echinacea nu se reco­man­dă în cazul bolilor auto­imune precum: leucemie, tuberculoză, scleroza în plăci, SIDA, lupus, poliartrită reu­matoidă şi alte asemenea afecţiuni.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia