Tribuna
Despre tăcere

Se întâmplă uneori să ne confruntăm cu situaţii mai mult sau mai puţin neplăcute ce ne pun întotdeauna la încercare. Dar, nedând replici celor ce se comportă necivilizat, ne sporim stima faţă de noi înşine şi putem fi mulţumiţi. Stăpânirea de sine este o virtute. Evident, nu e deloc uşor atunci când îţi stau cuvintele pe limbă şi clocotesc vorbele în tine să te stăpâneşti. Şi totuşi, să taci, când vrei să dai o replică usturătoare, chiar acidă, sau să răspunzi unei jigniri cu o alta. Să taci şi atunci când oameni răuvoitori, certaţi cu bunul simţ, bârfitori te atacă.
O faci în primul rând pentru tine, pentru sănătatea ta mentală şi fizică şi pentru curăţenia din jurul tău. Prin tăcere obţii o victorie asupra ta şi dai dovadă de o tărie de caracter pe care puţini o au. Nu întâmplător înţelepciunea populară ne spune că "Tăcerea e de aur". Învăţând să taci când trebuie, nu înseamnă a nu spune nimic sau să n-ai curajul să dai replică. trebuie să-ţi cenzurezi gândurile, vorbele, să nu spui ce-ţi trece prin minte la primul impuls, căci vorbele dor, rănesc şi nu-ţi vor face cinste.

Doina POPAcomentarii
4 comentarii

Da, sa taci, dar pana unde sa taci? Prin tacere, acuzatorul considera ca are dreptate, chiar daca nu are. Oare nu inseamna ca ma las calcat in picioare, prin tacere? Cateodata, este bine sa taci, daca adversarul pricepe, sau sa-i raspunzi politicos prin argumente. Cititi comentariile de pe internet, si vedeti ce diversificata este gandirea oamenilor.
Ioan B.
09.08.2012 07:01
Frumos.
Articole de astea ar trebui mai multe.
Mass-media a stricat poporul la cap.
Cristian Nicolae
09.08.2012 07:24
Epitaf la mormantul unei guralive:
Ptiu,drace!
Tace!
TALIDA RUNCU
09.08.2012 07:45
In ziua de azi oamenii nu mai stiu sa-si tempereze emotiile, mai bine zis nervii. Ca sa nu mai vorbesc de limbaj.
www
09.08.2012 12:26
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia