logo
Medicina naturistă
Cura de suc de lămâie
C. MIERLUŞCĂ
1681 vizualizari

Sucul de lămâie este foarte bogat în vitamina C şi săruri minerale, având un efect depurativ, neutralizant al acidităţii sângelui, cu proprietăţi de tonifiere al peretelui capilar.
Se începe cura în prima zi, cu sucul de la o lămâie şi se creşte doza zilnic cu câte o lămâie, până se ajunge la şapte lămâi pe zi. Din ziua a opta, se scade doza cu câte o lămâie pe zi, până se ajunge la o lămâie pe zi. Cura durează 14 zile, iar după o pauză de două săptămâni se poate relua.
Tratamentul cu suc de lămâie se recomandă în litiaza renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, afecţiuni hepatice, afecţiuni respiratorii etc.
Reţete naturiste
Ciuperci cu roşii
250 g cuperci tăiate în bucăţi subţiri, 4 roşii tăiate în cubuleţe, o ceapă tăiată mărunt. Sosul se prepară dintr-o lingură ulei, o lingură de lămâie, un pahar de iaurt, o lingură de miere, piper, sare. Se pune garnitură de hrean ras.
Roşii cu fulgi de ovăz
6 linguri de ovăz, apă, o roşie, pătrunjel, ceapă, sare, maioneză sau smântână bătută. Fulgii se înmoaie 3-4 ore în atâta apă cât aborb ei. Compoziţia se împarte în castronaşe, punându-se în strat cam de 1 cm, se sărează, se aşază feliile de roşii şi se presară ceapă tocată sau pătrunjel tocat. Se toarnă deasupra maioneză sau smântână.

comentarii
6 comentarii

..si cand ai terminat cura cu lamaie...te duci direct la doctor! faci direct gastrita..
x
29.03.2013 08:29
Cura de lamai e a doctorului francez Jean Vallnet .
In stomac, acidul citric din lamaie se transforma in citrat de sodiu alcalin, deci nu produce gastrita.
abc
29.03.2013 08:58
Pe la mijlocul lunii Aprilie apare in padurile de plop ciuperca VERPA BOHEMICA.
abc
29.03.2013 09:12
Se storc lamaile (1-7) ,se adauga 1,5 litri apa minerala plata, miere dupa gust, si se omogenizeaza.Se bea treptat in cursul zilei in loc de apa.Mixtura are un efect energizant care se simte inca din ziua a treia.
Lamaile trebuie sa fie suculente ( sant si sortimente de lamai fibroase si cu prea putin suc...).
abc
29.03.2013 14:56
Azi se gasesc lamai la orice ora. Acum 25 de ani, pe vremea lui Ciuru,o asemenea cura era de domeniul fanteziei.
abc
29.03.2013 15:13
Mierlusca,
ieri ai mancat leurda care spui ca este monument al naturii, astazi o iei pe lamaie, maine cu ce ne plictisesti???????????
dusman mierlusca
29.03.2013 17:50
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia