logo
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
1265 vizualizari
Cu cărţile pe faţă

Grigore Dordea ne scrie, întrebându-ne de ce nu mai există ştiutele "cărţi de imobil" de odinioară: "Erau foarte bune, mai ales la blocurile cu multe apartamente, să ştii ce vecini ai. Acum, e vraişte totală, unii locuiesc, alţii nu, unii închiriază la te miri cine şi nu plătesc impozit, unii nu-şi achită taxele cu lunile, cu anii şi nu ştii cine sunt... " Păi, eu de când tot spun că "reformatorii" zilelor noastre au stricat şi ce-a fost bun: nu mai există "sectorist", care cunoştea oamenii din zona lui de responsabilitate, în schimb ni se ascultă telefoanele şi suntem supravegheaţi cu camere instalate peste tot. (Aşa au făcut şi cu fabricile: le-au falimentat, ca să le dărâme, iar pe teren să facă supermarketuri pentru alde Carrefour, Billa, Lidl, Kaufland, Penny, Metro şi alte jafuri).

* Un agniţean vechi îmi spunea că Săr­bătoarea lolelor era autentică atunci când o făceau sa­şii din Agnita: "Acum, este o hărmălaie, un dezmăţ, un pri­lej de a se îmbăta bezmeticii şi de a provoca scandal". De acord.

* O lege care să le permită funcţionarilor pu­blici să rămână în posturi şi după pensionare mi se pa­re absurdă şi neavenită, atâta vreme cât facultăţile scot pe bandă rulantă absolvenţi tineri, apţi de muncă şi dornici de afirmare, spre deosebire de "ruginiţii" cu mânecuţe din secolul trecut. (Vă promit că eu însumi, când nu voi mai avea cititori - chiar care mă înjură, semn că mă caută - mă retrag şi-mi scriu memoriile!)

* Îmi pare bine că Primăria sibiană îi ajută pe moldoveni să supravieţuiască, oferindu-le tot felul de contracte. Mai nou, a comandat la SC Aeroklima SRL Neamţ 2000 de plăcuţe cu denumiri de străzi din municipiu, noi sau recondiţionate. Probabil, moldovenii lucrează mai ieftin şi mai bine?

* Nu ştiu cum se face, dar cei mai mulţi cetăţeni de onoare ai oraşului nu sunt sibieni. Aşa o fi regulamentul sau noi nu mai avem valori, "That is the question", vorba lui Hamlet.

* Într-o fiţuică locală cu ifose am citit un articol cu titlul "Alexandru Marcu, făuritorul de bucătari", dar n-am găsit măcar un nume de bucătar "făurit" de dumnealui, deşi autoarea poveştii scrie că "din mâinile sale au ieşit unii dintre cei mai mari bucătari ai Sibiului (...)" Care-s, duduie, să-i ştim şi noi, fiindcă pe Zeck, NicuIa, Solomon, Negrea, Hortopeţ, Nemeţi îi ştim...

* Îl felicităm pe economistul dr. Nicolae Hoanţă pentru noul său volum "Civilizaţia capitalistă", utilul nostru colaborator când era comisar al Gărzii financi­are nou înfiinţate!

* Dacă până la 22 de ani ai trecut pe la echipe precum Viitorul, U Cluj, FC Botoşani, Gaz Metan, FCSB şi n-ai confirmat, înseamnă că te-ai născut talent şi mori speranţă. Mă refer la Alexandru Târnovan, nou venit la FC Hermannstadt. I-adevărat că la Bistriţa, unde e născut, se face ţuică multă şi bună, dar nu pentru fotbalişti profesionişti. Să-l vedem şi la "muncă"!

* O întrebare "inteligentă" pusă de un tolomac: "Mai este Mihai Eminescu de actualitate?" Să-l văd pe ăla care ar răspunde negativ (în afară de Patapievici, care-i fizician cu aură de filozof răsuflat). Şi-atunci, de ce mai întrebi, fă?!

 

comentarii
1 comentarii

Sunt o veche Lola din Agnita si va multzumesc pentru eficientza profesionista cu care suntetzi "de acord" ca nu e bine. Ne-atzi fost de un real folos.
Cat despre faptul ca suntetzi citit si injurat, statzi linistit, asta nu se va schimba pana o sa va pierdetzi memoria de batranetze si nu vetzi mai putea sa va scrietzi "memoriile" care oricum nu vor folosi nimanui!
Lola veche
16.02.2018 10:57
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia