logo
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
2717 vizualizari
Cu cărţile pe faţă

"Leroy Merlin" se numeşte o firmă cu materiale de construcţii, la care vă sfătuiesc să vă duceţi cu multă răbdare şi cu un specialist în domeniu, fiindcă angajaţii nu ştiu nimic şi sunt impertinenţi" (Melania C.) lmportant, la noi, e să ai un nume cu rezonanţă occidentală, chit că serviciile şi marfa sunt de lumea a treia!

* Profesorul Victor David, un polisportiv şi pedagog desăvârşit, a împlinit 80 de ani. Îi dorim mulţi înainte! (Nu l-am întrebat câte biciclete a deşelat până acum!)

* Pe un raft întreg al magazinului "Express" (fostul Billa, fost al lui Ilie Floaş), cu legume, doar prazul era au­ tohton, restul: salată verde din Turcia, dovlecei din Italia, ardei gras din Spania, roşii din Olanda, gogoşari din Albania... Unde-i Petre Roman să-i sparg buza, că el ne-a câştigat "pariul cu agricultura"?

* Am auzit că Sibiul va deveni un fel de Sillicon Valley în următorii ani. Dacă eram mai tânăr, mi-aş fi deschis un cabinet de pus doamnelor silicoane. Noi să ne silim să construim tuneluri pe trotuare, să nu ne cadă clădirile în cap şi după aceea să ne gândim la altele.

* De câteva săptămâni - la insistenţele unor amici care-mi vor binele - beau zilnic câte o pastilă-două de "Slaboficat" - nu atât pentru ficat, cât pentru slabo (!), cu bere, fireşte. Terminându-mi-se rezerva, m-am prezentat la farmacie, să mai cumpăr o cutie. Doamna amabilă, m-a ademenit cu alt produs "mai ieftin şi mai eficace", la care i-am răspuns politicos: "Am învăţat în atâţia ani să nu dau vrabia din mână pe cioara de pe gard. Se potriveşte şi medicamentelor, şi femeilor". A zâmbit şi n-a mai insistat. Iar eu înghit "bunghi", deşi sunt convins că dau pe ei ban degeaba.

* A demarat operaţiunea de pavoazare a Sibiului pentru sărbătorile de iarnă. Vreau să le reamintesc doamnelor de la Primărie că Sibiul nu-i doar centrul istoric, în care, culmea, cei mai mulţi locuitori sunt venetici, sibienii adevăraţi fiind pe la periferii şi ... în Germania!

* În schimb, eu am râs când am citit că Garda Naţională de Mediu a donat (?) o puşcă cu (sic!) tranchilizant pentru Grădina Zoologică din Sibiu. Întreb: este pentru animale ori pentru angajaţi, fiindcă jivinele sunt în cuşti, doar oamenii sunt liberi?!

* Cică Sibiul este fruntaş în "numărul de turişti străinii atraşi". Bancuri! Nu-i atrage nimeni, vin singuri, pentru circul lui Costică Chiriac, pentru plăcintele cu brânză telemea, de burduf şi urdă, cu care-ţi umpli maţul, ieftin şi repede, eventual pentru Palatul Brukenthal şi Muzeul din Dumbrava, unde, mai nou, tot haleala-i tentează, nu morile de vânt înţepenite şi cherhanalele fără peşte!

* Îi felicit, cu ocazia zilei de naştere, pe cei pe care-i ştiu în noiembrie: Nicolae Barcan, Constantin Ilea, Olimpia Coman Sipeanu, Dorin Lupea, Ion Valeriu Olariu, artişti plastici, membri ai UAP, filiala Sibiu. O urare în plus decanului de vârstă Nicolae Barcan (94 ani).

 





comentarii
3 comentarii

Mai demult exista o firma care vindea mobila de elita care se numea MOBELIT !!
Macapagal Tombalbaye
15.11.2017 13:48
In 1990 a aparut la Bucuresti o firma ungureasca numita CONTRAX, chiar langa sediul SRI. De la fereastra firmei hungariste se putea vedea cine intra,cine iese,etc.
mobutu de bulawayo
15.11.2017 13:52
Cel mai bun e LAGOSA. Luat cu regularitate,prelungeste viatza negustorului.
Hareton Ironcastle
15.11.2017 14:11
Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

traistuta culturala

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia