logo
Citite, auzite: "Trăieşte la tinereţe în aşa fel încât să fii fericit la bătrâneţe”
N. I. DOBRA
933 vizualizari
Citite, auzite:

Frumos le zice filozoful, doar că, orice ai face cât eşti tânăr, bătrâneţea înseamnă ruină. Mai fericiţi sunt cei care mor tineri şi plăcuţi celor din jur, care îşi aduc aminte de ei cu nostalgie. * Nu-i înţeleg pe cei care deplâng soarta femeilor, care, în opinia lor, ar fi discriminate. Mie, din contră, mi se pare că sunt privilegiate (nu vorbim de cele din lumea a treia şi a patra) în ţările europene, ocupând funcţii importante în toate domeniile. (În Sibiu nu mai vorbesc că parcă ne-am reîntors la matriarhat!) * De când avem facultăţi care pregătesc "specialişti în comunicare", bag de seamă că ne înţelegem între noi tot mai greu. Acum, toţi vorbesc şi nimeni nu ascultă, tele­fonul mobil şi tableta fiind cei mai docili... interlocutori. (M-am damblagit şi eu: în cele câteva zile cât n-am avut telefon parc-am fost bolnav!) * Media de vârstă a mem­brilor guvernului francez este de 51 de ani, cel mai tânăr având 51 de ani, iar cel mai în vârstă 70. La noi cred că media e mai mică, dar ce folos? * Prinţul Henry a anun­ţat familia regală a Marii Britanii că, la primăvară, se va însura cu afro-americana Meghan Markle, actriţă, di­vor­ţată, cu doi ani mai "coap­tă" decât el. Regret că nu voi trăi să văd cândva pe tronul Angliei un negru cu belciug în nas. * Chinezii au aprobat proiectul arhitectului italian Stefano Boeri de a construi un oraş eco până în anul 2020, cu o populaţie de 30.000 de locuitori, toate locuinţele fiind pe verticală, înconjurate de adevărate păduri verzi. Statisticienii au numărat că, în fiecare zi, mor 4.000 de chinezi din cauza poluării. La viteza cu care se înmulţesc, cifra mi se pare nesemnificativă. Azi, mâine ne potopesc şi pe noi, dar măcar ăştia sunt harnici, nu aşteaptă ajutoare sociale şi de şomaj. * În vreme ce noi aniversăm Marea Unire din 1918, Ungaria comemorea­ză prin proiectul "Trianon 100”, mesajul acestuia fiind acela că Transilvania nu aparţine de drept României, ci Ungariei. Culmea este că, în afară de Polonia, toate ţările din Europa Centrală şi de Vest au fost convinse în privinţa drepturilor istorice ale ungurilor asupra Transil­vaniei. Las' că pe noi ne apă­ră americanii de la Deveselu şi Kogălniceanu!? * În Anglia rulează serialul "The Crown" (Coroana), sezonul al doilea, cuprinzând perioada 1956-1963 a domniei reginei Eli­sa­beta a II-a, cu scene din cu­lisele Casei Regale brita­nice. Asemenea filme să ne aducă căcănarii tv din Româ­nia, nu turceşti, chinezeşti, spaniole, indiene, pe care cred că iau şi bani ca să ni le arate... * Actorul român Alec Secăreanu (33 ani) joa­că unul dintre  personajele principale în filmul englez "God's Own Country" (Tărâ­mul binecuvântat), o poveste de dragoste între doi homo­sexuali, un fermier englez şi un muncitor agricol român.
Unora le-a plăcut atât de mult încât l-au şi premiat. Scenele explicite de sex între bărbaţi sunt de-a drep­tul scârboase.

 

comentarii
6 comentarii

Banc cu Adam si Eva _ A DAMblagit NID ! Raspuns ._E VAlabil si pentru tine !
rappaport comissiona_prepurgel
12.01.2018 14:05
Echilibru e atunci cand precumpanim noi... ( Ambroise Bierce )
Macapagal Tombalbaye
12.01.2018 14:07
Toate locuintele pe verticala ? Cred ca ai vrut sa spui PE ORIZONTALA ! Verticala e aia de sus in jos,deci nu se apreteaza ( ! ) la eco.
Hareton Ironcastle
12.01.2018 14:19
In prezent nu mai are trecere argumentul drepturilor istorice. Conteaza numarul. Esti numeros ( ! ) atunci teritoriul e al tau...
lucien bolyai
12.01.2018 14:25
A aparut nu demult o Istorie a Poloniei ( doua volume, in total 900 de pagini ). Polonia de azi nu mai are decat vagi legaturi cu Polonia antebelica sau cu oricare Polonie din ultimii 1000 de ani. Polonia de azi a fost alcatuita in 1945 prin expulzari si stramutari de tot felul...
lucien bolyai
12.01.2018 14:36
Specialisti in comunicare. Care...comunicare ? Canta mutu, surdu asculta / Melodie gri oculta...
Biperyden Akinetoniu
12.01.2018 15:01
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia