Tribuna
Citite, auzite: "Prea multă hrană naşte în suflet suferinţă şi uitare şi slăbirea minţii"
N. I. DOBRA
822 vizualizari
Citite, auzite:

* Aşa scrie Clement Ale­xan­­drinul şi continuă: "Se zice că printr-o hrănire săra­că se fa­ce creşterea frumoa­să a tru­purilor copiilor, când ei por­nesc să se înalţe. Căci res­piraţia care ajută la creş­tere nu este împiedicată, pe când hrănirea bogată împie­dică mersul sănătos al res­pi­­ra­ţiei". Acest Clement, con­si­de­rat primul teolog creştin, trăitor în anii 150-215, acum ar fi băgat la puşcărie fiindcă nu are studii de medicină şi atestate recunoscute! * Un dialog surprins de Petre Stoi­ca, între doi şcolari de 9-10 ani, seara, lângă gardul şcolii din satul în care se stabilise: "Desfă-ţi picioarele" "De ce, Ionele?" "Să te rup". "Ba s-o rupi pe mă-ta". (Din volumul "Însemnările cultiva­torului de mărar") * Un amic, care a stat mai mult în Cuba, nu doar prin barurile frecven­tate de Hemingway, îmi spunea că Fidel Castro, aşa "dictator" cum este consi­derat, prin testament, a cerut să se in­terzică orice expresie turi­ferară, adică: nicio statuie, nicio stradă, nicio piaţă să nu-i poarte numele, iar cu­banezii îi respectă cu evlavie dorinţa lui "El lider maximo", care este, totuşi, prezent pes­te tot tocmai prin ab­sen­ţa simbolurilor. În schimb, Che Guevara are busturi, statui, tablouri, instituţii care-i poartă numele etc. Şi, totuşi, în Cuba alimentele se dau pe cartelă, ca la noi în anii 50 şi... 80. Dar sunt mulţumiţi cu puţinul pe care-l au, fiindcă altfel ar emigra în America. Acum nu-i mai împiedică nimeni. Aşa-mi imaginez eu Raiul! * Prin presa bucu­reşteană se face caz de felul în care sunt acordate pre­miile literare. Vorbe, vorbe, vorbe. Ştim (aproape) toţi cum sunt alcătuite juriile în România, pentru toate con­cur­surile: poezie, proză, tea­tru, muzică populară, muzică uşoară, debut, Opera Omnia etc. Şi cum se trag sforile pre­cum la teatrul de ma­rio­nete. Un premiu nu mai înseamnă decât... grosimea plicului cu bani, valoarea ţi-o infirmă ori confirmă publicul, cititor sau ascultător şi nici acela nu-i obiectiv. Nu mai vorbesc de concursurile pen­tru ocuparea unor pos­turi bine plătite şi cu răspun­dere puţină sau de licitaţii pentru diverse lucrări (cum ar fi deszăpezirea, câştigate de unii care n-au decât câ­teva lopeţi şi o basculă cu nisip de anul trecut!) * P.P. Carp (1837-1919) a fost un politician conservator, boier, cu studii în Germania, cu o contribuţie substanţială la abdicarea lui Cuza. Nu-i între favoriţii mei, dar a zis bine ce-a zis: "Autoritatea morală a unui om politic se judecă după două lucruri şi nu se câştigă decât printr-un sim­plu mijloc: în viaţa ta privată să fii întotdeauna corect, în viaţa ta publică să fii întot­deauna dezinteresat". Politi­cienii noştri sunt curvari, a­vari, oportunişti, mincinoşi, arghirofili, inculţi.
Dac-aş fi jurnalist "de te­ren", l-aş întreba, de exemplu pe profesorul de fizică Io­hannis, dacă mai ştie ceva despre Parametrul gravita­ţional standard sau despre Teorema fazelor a lui Gibbs? Dacă ar avea minte, ar aplica şi în politică Legea lui Pascal: "Presiunea exterioară exercitată asupra unui lichid (sic) se transmite integral în toată masa lichidului şi în toate direcţiile". Să zicem că Liviu Dragnea ar fi... lichidul! Numai că Iohannis ori n-a ştiut, ori a uitat multe dintre legile principale ale fizicii. Păcat.

 

comentarii
5 comentarii

De la CLEMENT vine numele de Kelemen si de aici numele Muntilor Calimani ( Vf. Pietrosu,2102 m ). Cine n-a urcat inca in Muntii Calimani, sa se grabeasca .Senzatii tari, peisaje de zile mari !
mentat
01.04.2019 13:33
Gresala lui Ceasca a fost aceea ca nu la citat pe Sfantul Clement atunci cand a alcatuit programul de alimentatie rationala !!
Clitocybe DeAlbata
01.04.2019 13:36
desi sant cu bani, ei se descurca si fara bani
Doftoru si iconomu casnic
01.04.2019 13:59
nu stie cum sa lichideze acest lichid
01.04.2019 14:01
Sa-l bea daca e in stare!
@@@
01.04.2019 22:24
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia