Tribuna
Citite, auzite: "Pe vreme frumoasă oricine poate fi cârmaci"
N. I. DOBRA
2025 vizualizari
Citite, auzite:

În zilele noastre, oamenii s-au dezobişnuit să mai dia­logheze, comunicând între ei prin tot felul de mijloace, spre exemplu anunţul: "Vă rugăm să închideţi poarta; Vă ru­găm nu trântiţi uşa la lift; Nu parcaţi! Garaj!; Persoana care a luat măsuţa de la etajul 4 este rugată s-o resti­tuie; Dacă nu sunt la atelier, sunaţi la nr. de telefon..." etc. De SMS-uri nu mai vorbesc. Mă bucur că mi-am conser­vat plăcerea de a conversa, chiar în contradictoriu, cu lu­mea!

* Cum aş putea asculta cu evlavie, eu, care am trăit cea mai mare parte a vieţii în socialism, o prelegere ţinută de un mucos născut în anii '70-'80 despre peri­oada comunistă, pe care o ştie doar din poveşti şi din cărţile falsificatorilor de isto­rie? Ce-ar fi să le povestesc nepoţilor cum am trăit în timpul războiului mondial, deşi sunt născut după ce acesta se încheiase?

* Nu  i-am înţeles şi nu îi voi înţele­ge pe cei care, însurându-se, iau numele de familie al soţiei. Pe unul mai apropiat am îndrăznit să-l întreb de ce şi mi-a răspuns cinstit: "De prost! Ca să-i dovedesc cât de mult o iubesc. Acum regret, dar e târziu!". Dacă eşti un nume cunoscut şi vrei să-l păstrezi, adaugi la numele propriu şi pe al soţului/soţiei, gen Draga Olteanu-Matei sau Rodica Popescu-Bită­nescu, ceea ce mi se pare mai firesc.

* Dacă te bagi în politică, te caută căcănarii din mass-media şi-n cur, ca pe vremea lui Ceauşescu şobolanii de la "cadre". Mai nou, au aflat că Tăriceanu, în clasa a XI-a, a avut 4 la biologie, 4 la matematică, corigent la fizică, iar la Facultatea de Hidrotehnică a rămas repetent în anul al II-lea... Vorba lui Băsescu: La ce le-a folosit şcoala celor cu note mari?

* Un amic, călător, s-a întors recent de la Chişinău: "Începe să arate a capitală europeană, în pas cu epoca. Ce m-a surprins şi intrigat a fost faptul că, după aprecierea mea, pe străzi auzi vorbindu-se în ruseşte în proporţie de 80 la sută şi aceeaşi propor­ţie lingvistică o afli la postu­rile tv din Basarabia."Eu ştiam asta fără să trec Prutul, aşa că luaţi-vă gândul de la "fraţii" moldoveni, pe care Moscova îi atrage mai mult decât Bucureştiul.

* Pe unde am umblat - în ţară şi străi­nătate - vrând-nevrând, a trebuit să mănânc prin diferite localuri de tot feIul. Vă spun cinstit lăutăreşte că nicăieri n-am mâncat ca la mama, copil fiind. De aici mi se trag şi belele cu neves­tele, rău de gură fiind, spu­nându-le (când mă între­bau): "E bună musacaua de vinete, dar nu ca aia făcută de mama". Răspunsul, de parcă ar fi fost vorbite: "De ce nu te duci să-ţi facă ma­mă-ta?" Şi supărarea era ga­ta! Vorba latinului: "Si ta­cuis­ses, philosophus mansis­ses". Multe am pătimit pen­tru că n-am avut... ciocul mic, dar se pare că aşa mi-e des­tinul!

* Apropo, am scris de toate pentru toţi, dar despre mama aproape de­loc. Ştiţi de ce? Fiindcă, pentru ea, n-am suficiente cuvinte...






comentarii
7 comentarii

Sau anunturi de genul ...NU SCUIPATI IN SUS ! PASTRATI CERUL CURAT ! sau...NU SPARGETI BECURILE ! CONTRAVENIENTII VOR FI LASATI PE INTUNERIC !
HeleneDesArbres
20.03.2018 16:59
va rugam inchideti poarta / ca de nu,urmeaza cearta
Fulbert Youlou
20.03.2018 18:17
sa parchezi unde-i garaj ? / tre sa ai prea mult curaj !
Plumbbob Priscilla
20.03.2018 19:00
de ai note mari in scoala / te smintesti si dai in boala
Varahagiri Venkata Giri
20.03.2018 19:05
Reiese clar ca pe cacanarii din mass-media, cum e si Dobra, nu-i bine sa-i cauti in cur. Ce stii peste ce mai dai?!
Ca e un cacanar cu femeile stiam, ca a fost tot cacanar cu nevestele, nu ma mir. Sa fi stat la mama ne-nsurat, nu le mai strica zilele femeilor cu care s-a casatorit ca sa le compare cu mama!
Madame de Poupincour
20.03.2018 20:43
sa pornesti de la oi ( baci ) / si s-ajungi in burg, carmaci...
HeleneDesArbres
20.03.2018 20:47
nu te pune tu cu dobra /ca-i mai iute decat cobra
@Madam de Poupincur
20.03.2018 21:06
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA