logo
Citite, auzite: "Pacificator este acela care hrăneşte crocodilul"
N. I. DOBRA
674 vizualizari
Citite, auzite:

A făcut valuri uriaşe afirmaţia lui Donald Trump cum că "presa liberă este duşmanul poporului american". Nu cred că greşeşte prea tare, fiindcă şi la noi există gazete, şi emisiuni tv care îi aiuresc pe oameni, încât ajungi să nu mai deosebeşti adevărul de minciună şi valorile reale de nonvalori. Libertatea rău înţeleasă degenerează în anarhie. Iniţial nu mi-a fost prea simpatic Trump, dar începe să-mi placă (mai ales că are gus­ turi bune la femei!) * Am văzut o scenă la turci: când imamul face mătănii, toţi enoriaşii fac la fel. Din genunchi, toţi se ridică în picioare, apoi iar se lasă pe burtă şi se ridică, repetând chestia asta vreme de o oră. Acolo ar trebui să mă mut vreo lună, deşi nu cred că aş rezista. (Mi-a căzut o portocală jos, la Billa şi, a nai­ bii, s-a tot dus până sub un raft. Dacă nu era plătită, acolo o lăsam să se coacă (!), dar m-am încăpăţânat s-o recuperez, aşa, de-al dracului. Am început să umblu pe coate şi genunchi - ca-n armată, târâş - am agăţat-o, dar pas de-a mă mai ridica. Aia de la coada casieriei, se uitau cu milă la mine, şi ei fiind anchilozaţi majoritatea. Nea Ilie, ăla cu curul de patru persoane, se uita în altă par­ te şi nici nu avea în fişa postului să ajute pe unul cu burta asemenea bucilor lui. Măcar, pe zăduf, cimentul reprezenta o oază de răcoare. Aş fi stat mult şi bine acolo, cu amărâta de portocală în mână, dacă nu apărea un tinerel plin de muşchi şi de tatuaje, m-a luat de subsuori şi m-a repus pe picioare: "Eşti bine, tataie?". Este prima dată când nu mi-a sărit muştarul, cum mi se întâmplă când aud cuvântul "tataie". I-am mulţumit şi, când am ieşit din magazin, am aruncat portoca­ la în prima ladă de gunoi întâlnită în cale...* N-am înţeles - încă de pe vremea lui Ceauşescu - de ce trebuie să ne bucurăm când preşedintele nostru e primit de omolugul lui din altă ţară şi invers, dacă vine ăla pe meleagurile nostre. Foarte bine, e normal într-o lume civilizată, dar anormale mi se par reacţiile şi comentariile dinainte, din timpul şi de după întâlniri. Jocurile se fac în culise, iar ce vedem noi nu-s decât strângeri de mâini, zâmbete şi măscărici. * Ziarista Selma Iusuf numeşte Bucureştiul "un oraş nervos". Eu aş adăuga "şi jegos". Dacă aveţi argumente, contestaţi-mă. *  Apropo, a fost inspirat cel care a înfiinţat "Teatrul Spălătorie" în Chişinău. S-ar potrivi de minune şi Capitalei nostre, că doar ne dăm neamuri cu basarabenii. *  O doamnă, de meserie contabil "a simţit nevoia de scnimbare" şi ce credeţi că a devenit? Maseur! Dacă eram mai tânăr şi mai arătos, mi-aş fi deschis şi eu un asemenea cabinet, dar numai pentru femei, chiar mai "plinuţe", în niciun caz pentru grăsani unsuroşi, care să adoarmă când le îndrept părul de pe burtă, spate şi picioare. *  Închei cu o vorbă de-a lui Winston Churchill, unul din­ tre favoriţii mei: "Pacificator este acela care hrăneş­ te crocodilul în speranţa că va fi mâncat ultimul".

comentarii
2 comentarii

Strict autentic: La teristi la Lipova, capitanul Macicas tinea o informare politica in clubul companiei. -Tov. NC, secretar general al PCR, impreuna cu tov a.d.i. EC au facut o vizita de prietenie in URSS. Au fost intampinati de tov. MG, primsecretar al PCUS si de RG, tovarasa sa de viata. In intampinarea inaltilor oaspeti romani au fost trase 21 de salve de artilerie. Vizita a continuat intr-o atmosfera calda, prieteneasca. Daca sunt intrebari pe marginea acestei informari politice. MTR Nani, carcotas cum il stim, ridica mana: -Permiteti sa raportez, daca-i nimereau din prima salva, le mai trageau si pe celelalte 20?
B.Utoru
17.07.2017 19:24
In 1971 Ceausescu s-a intalnit la Timisoara cu Presedintele RFG, Gustav Hainemann. Mutimea a inceput sa scandeze...CEAUSESCU HAINE N-AM !!
@B.UTORU
18.07.2017 16:05
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

guitar

cibinfest

zilele recoltei

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
auchan
Licitatie publica

accentmedia