Tribuna
Citite, auzite: "Nebunul se consolează cu trecutul..."
N. I. DOBRA
1545 vizualizari
Citite, auzite:

... Şi continuă filozoful: "prostul cu viitorul, înţeleptul cu prezentul". Înseamnă că mă număr printre cei dintâi. * Ştiţi pe ce-şi cheltuiesc, mai nou, banii şeicii: pe jockey roboţi! Cursele de cămile, care sunt la mare preţ în Orientul Mijlociu, vor fi dirijate de proprietarii animalelor de acasă, prin computer, jockeii fiind nişte roboţei. Preţul unuia este de la 500 la 5.000 de do­lari, în funcţie de materialul din care este făcut, de greutatea lui şi de ce ştie să facă. A înnebunit lumea şi nu mai e valabilă vorba de mai sus a filozofului. * Francezii nu prididesc să-şi laude vinurile. Or fi aşa cum zic, grozave, dar câţi dintre ei îşi permit să dea pe o sticlă de "Grange des Peres" 80 de euro ori pe una de "L'Hermitage" 130 de euro, la prima mână, adică direct de la producător, nu în restaurant?! Vinurile noastre (cele adevărate, din struguri) nu-s atât de nobile, dar sunt şi bune, şi ieftine. Pe vremea asta, beau moldovenii până dau cu căciulile după câini. * În Franţa a apărut o carte intitulată "Romy Schneider film par film" Ed.Gallimard, 256 pagini, 39,90 euro, despre frumoasa şi nebunatica actriţă austriaco-germană (1938-1982), pe adevăratul nume Rosemarie Magdalena Albach. A avut o viaţă agitată, fiindcă tră­geau bărbaţii la ea ca muştele la miere. S-a sinucis la 44 de ani, după moartea tragică a fiului său în vârstă de 14 ani. O istorie. * Un "dăştept dă Bucale" a venit cu o idee deocheată: "Umo­rul românesc ar trebui inclus în patrimoniul UNESCO, precum gastronomia franţuzească". Păi, în acest caz, am putea propune şi lenea românească proverbială, indolen­ţa, incultura etc. Cel de Sus ne-a făcut cadou o ţară cu toate bogăţiile, iar noi ne batem joc de ea în fiecare zi cu o condamnabilă inconştienţă. Şi râdem! * Cei care ies acum pe străzi, înjurând PSD-ul şi pe cei care l-au votat, sunt în egală măsură vinovaţi, fiindcă, probabil, destui nu s-au dus la urne. Şi-apoi, hai să fim cinstiţi cu noi înşine, erau mai buni cei care zic că sunt în opoziţie? Care, că eu nu-i văd? * Se face mare caz pe tema "voluntariatului", că românii nu se înghesuie să facă oarece în folosul societăţii, "de bună voie şi nesiliţi de nimeni". Nu-i de mirare, pentru că aşa am fost învăţaţi: să mergem la "muncă voluntară" obligaţi de tovarăşii de la sindicat sau partid! Ba, fiindcă suna ciudat termenul, din "muncă voluntară" i-au zis "muncă pa­triotică". Aşa că degeaba se străduiesc ONG-urile să "gestioneze voluntari şi să facă managementul acesto­ra". Poveşti. * Am citit despre ce obiceiuri au diferite popoare în noaptea de Anul Nou. Cel mai mult mi-au plă­cut ale celor din Africa de Sud, care, la miezul nopţii, îşi aruncă mobila veche pe fereastră, în vreme ce dane­zii păstrează vasele ciobite în timpul anului, iar în noaptea de Revelion le sparg de uşile prietenilor! (La noi, cei mai mulţi mănâncă şi beau ca înecaţii, după care borăsc sau sună la 112.)






comentarii
7 comentarii

Adevarata fericire ar fi sa ne amintim de prezent...
Wessin y Wessin
15.01.2018 13:12
Romy Schneider , candidat al partidei romilor ?
15.01.2018 13:32
Munca voluntara. Sau ...volu-musai !
Fidel Castro a facut o vizita in Romania pe vremea lui Dej. A observat pe un santier niste lucratori mai bruneti si i-a intrebat...CUBANI, CUBANI ? Unul din ei raspunde ...DA DE UNDE ! MUNCA VOLUNTARA !
Macapagal Tombalbaye
15.01.2018 13:41
Obiceiul de a arunca mobila pe fereastra atunci cand dusmanii trec PE SUB fereastra...
Biperiden Akinetoniu
15.01.2018 13:46
Un betziv vine acasa ( locuia la etaj). Pe intuneric, calca intr-un lighean.Furios,ia ligheanul si-l arunca pe fereastra. Din strada se aude un urlet. Betzivul zice...IA TE UITA, N-AM STIUT CA ERA CINEVA IN LIGHEAN !!
Albert Kalonji
15.01.2018 16:00
Cel mai bun vin ? Vin imediat !
15.01.2018 16:08
Despre viitor ,nu se pot spune decat prostii ( Lucian Boia )
15.01.2018 16:10
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA