logo
Citite, auzite: "Lenea e obiceiul de a te odihni înainte de a obosi"
N. I. DOBRA
693 vizualizari
Citite, auzite:

* Este un aforism al scriitorului francez Jules Renard, mult admirat de un cititor de-al meu, care mă bombardează cu citate. Adevărul e că... nu minte. * Ca să nu uit: li se potriveşte mănuşă parlamentarilor noştri, nu dragi, dar scumpi. * Apropo, parlamentarilor europeni - nişte puturoşi cu ifose - când nu le convine ceva, dau vina pe Putin! Aşa au făcut când a fost ales Donald Trump, în Statele Unite, aşa au zis mai recent, când ungurii au mers pe mâna lui Viktor Orban. Din fericire, cei care papă bani la Bruxelles se mulţumesc să vorbească între două mese copioase şi-un somn cu sforăituri. Singurii care ascultă cu sfinţenie pălăvrăgeala "europenilor" sunt politicienii cârpă-n cur de la noi. * Nişte limbrici mă tot caută la maţe. Îi anunţ că am devenit imun. Lui "Gogu" îi răspund că "Groapa" este o capodoperă a literaturii române, iar pe "Grigore Manea" îl informez că lucrarea mea de diplomă, coordonată de Leon Baconsky, se numea "Eugen Barbu romancier" şi-a fost notată cu 9 (nouă). Aşa că, în materie de Eugen Barbu... cântaţi la altă masă, nu la a mea! Prăpădiţilor! * Boris Elţîn, când era preşedinte, a fost invitat la un dineu de regina Elisabeta a Il-a a Marii Britanii, pe yacht-ul Britania, ancorat în portul Sankt Petersburg. Toate bune şi frumoase până când rusul a băgat vină că, deşi vinul servit la masă era de bună calitate, paharele erau cam nici, obligându-i pe ospătari să fie mereu pe poziţii. N-a ieşit un conflict diplomatic, dar regina l-a ţinut minte şi n-a pus o vorbă bună când a fost trecut pe linie moartă, deşi fără el reformele în Rusia nu ar fi fost posibile. V-am mai spus: un ins cu care stai la masă şi nu bea este ori bolnav, ori parşiv. Indiferent de situaţie, evitaţi-l! * Am un prieten, fost director, care toată ziua umblă: ba la piaţă, ba la grădiniţă cu un nepot, ba la şcoală cu alt nepot, ba la zugravi, ba la sobari, ba la instalatori... E un bunic şi gospodar exemplar, eu sunt... viceversa şi mă simt perfect în... burta mea de bulibaşă. (Sunt curios care dintre noi moare mai... sănătos şi la ce-i foloseşte?) * Pictorul olandez Vincent van Gogh a trăit puţin (37 de ani), a pictat destul de puţin (vreo 800 de tablouri) şi a vândut, în timpul vieţii, foarte puţin, aproape deloc. Ce folos că acum lucrările lui se vând cu zeci de milioane? Ars longa, vita brevis. Culmea că a spus-o un medic grec, Hypocrate, cel care a... inventat jurământul medicilor, tot mai rar respectat în zilele noastre: "Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa". * Tot mai mulţi "analişti" sunt (sau se fac a fi) îngrijoraţi de numărul mare de maşini care poluează oraşele. Caută soluţii. Eu am una a la Ceauşescu: raţionalizarea benzinei/motorinei, adică orice combustibil, pe cartelă. Vreau să-i văd pe miniştri, parlamentari, primari, directori, patroni, mergând la serviciu cu autobuzul, bicicleta, motoreta şi pe jos, mai ales că le face bine sănătăţii.

 

comentarii
4 comentarii

"Tu ai ochii ca cafeaua / Cand te vad, mi se rupe sandramaua". Intrebare : In ce roman a lui Eugen Barbu apare acest stih ??
canibalul vegetarian
14.05.2018 11:04
Ma tem de acest servitor. E in stare sa imi ofere un pahar de vin . ( Jules Renard )
Hareton Ironcastle
14.05.2018 15:55
Daca banii nu aduc fericirea ,da-i inapoi.
Hareton Ironcastle
14.05.2018 17:40
Dle Dobra, de ce v-ati atacat asa? Eu v-am intrebat doar care dintre romanele lui Eugen Barbu este preferatul dvs. iar dvs. sariti repede ca Groapa e o capodopera! Asta o stiam din clasa a X a .. De ce nu va vine sa credeti ca aveti si cititori inteligenti si scoliti?! Apropo... de Soseaua Nordului ce ziceti? Sau de Incognito? Un roman de actiune cu toate ingredientele daca facem abstractie de substratul propagandistic (Dumitru Tronaru, marele comunist)
gogu
14.05.2018 22:18
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia