logo
Citite, auzite: "De la vin se prăpădeşte frumuseţea şi se scurtează tinereţea"
N. I. DOBRA
1057 vizualizari
Citite, auzite:

Asta a constatat, probabil pe propria piele, poetul antic roman Horaţiu. Ori cu vin, ori fără, cu trecerea anilor, ne fleşcăim. (De bere n-a zis nimic, aşa că-s liniştit).

*  Una dintre disciplinele sportive ale Olimpiadei de iarnă se numeşte curling. Li se potriveşte unora dintre politicienii mărunţi, care vor să avanseze în ierarhie, pentru aceştia se brodeşte întrebarea: "Ce mai curlingi?"

* Scurte caracterizări făcute de Andrei Pleşu: "Dl. Dragnea livrează un zâmbet greu de clasat între zglobiu şi sinistru, dl. Tăriceanu are o expresivitate de afiş, dl. Codrin Ştefănescu are "farmecul" plebeu al unui cocălar vânjos, dl. Ponta se poartă ca un puber întârziat, pe dl. Iohannis îl admir când e altfel decât ceilalţi, dar am rezerve când seamănă prea mult cu el însuşi (...)". I-a ghicit perfect.

* În Polonia a fost adoptată o lege care pedepseşte cu închisoarea persoanele care acuză naţiunea sau statul de participare la Holocaust. Mai mult, recent, a fost ridicat un monument închinat polonezilor care au luptat de partea Reich-ului împotriva Uniunii Sovietice. Prietenii noştri polonezii (printre puţinii care ne-au rămas!) n-au învăţat că, dacă te pişi contra vântului, te uzi? Nici ca ei, dar nici ca noi, care ne pişăm după cum ne comandă alţii, ori ne scapă, ori nu!

* Dacă n-a reuşit să ajungă deputat de Bihor, pastorul adventist George-Ovidiu Doca (ALDE) a fost numit - ca să-i treacă necazul - director al Institutului Limbii Române. La câţi agramaţi există în România, cred că nu se ocupă cu nimic acest institut, aşa că nici nu contează cine-l conduce...

* Sever Voinescu, în revista Dilema veche, pe care o conduce, scrie că, în multe restaurante din SUA, "în nota de plată sunt indicate diferite cote de bacşiş pentru care optezi, în general de la 18 la sută în sus din consumaţie". Şi asta indiferent dacă eşti sau nu mulţumit de servire şi de meniu. Dacă laşi mai puţin, "rişti represalii: priviri rele sau pur şi simplu banii returnaţi cu ţâfnă, cum mi s-a întâmplat". N-am motive să nu-l cred, dar nu cred că la noi ţine "figura" deşi copiem toate tâmpeniile americăneşti. (Dacă un ospătar se strâmbă la mine că-i las doar un leu la o bere, îi pun masa-n cap, chiar dacă prefer violenţa de limbaj, care mi-e mai la îndemână!).  Nu ştiu cum percep unii plecările definitive în Germania, în Canada, în Australia, în Noua Zeelandă, dar pentru mine acestea seamănă a moarte, oricât de "bine" ar duce-o printre străini. Un brăduţ tăiat din pădure la Crăciun, oricât l-ai îngriji, fără rădăcini, se uscă şi nu prinde Sfintele Paşti, iar omul e ca pomul...

 

comentarii
5 comentarii

dupa cum te-ai invatat / linge unde ai scuipat / apoi,cand te-ai mai deprins / scuipa iar unde-ai mai lins / nu degeaba tara cere / mai cu seama,caractere / vino,taica sa te-nvete / cum sa ai si doua fetze / una-ici si alta-n spate / jumatati si jumatate / mintea dac-o sa te-asculte / o sa-ti faca si mai multe
arghezi
13.03.2018 08:57
Pe nota de plata ar trebui sa figureze nu numai cotele de bacsis, dar si cele de penalizare ( !! ) cand exista nemultumiri. Si exista de multe ori...
Albert Kalonji, Kassaiul de Sud
13.03.2018 12:01
Au luptat de partea Reich-ului ca voluntari nu numai polonezi ,dar si rusi ( Vlasov ) ucraineni, norvegieni , danezi ( Sven Hassil ) francezi, croati, bosniaci, slovaci ,spanioli, lituanieni, olandezi etc.
Gloria Arroyo Macapagal
13.03.2018 12:15
Satul PLESA din judetul Suceava este locuit de polonezi (90%) motiv pentru care nici nu figureaza pe harta.
Plumbbob Priscilla
13.03.2018 12:46
daca vreun cititor / relativ banuitor / ar simti ceva oroare/ pentr- o strofa oarecare / trebui spus de la-nceput / cunoscut, necunoscut / intr-un fel sau intr-alt fel/ ca nu-i vorba despre el / caci nu-i vorba despre maturi / ci de altul, de alaturi !
14.03.2018 10:24
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia