logo
Citite, auzite: "Bătrâneţea îşi are frumuseţea ei"
N. I. DOBRA
1053 vizualizari
Citite, auzite:

Nu ştiu cine mai ţine seamă de sfaturile filozofului chinez Cong Fu Zi (Confucius),  care ar trebui studiat în facultăţile de jurnalism. De exemplu, el zice: "Nu căuta răspunsuri imposibile, mai bine schimbă întrebă­rile". (Degeaba îl întrebi, de exemplu, pe Klaus Iohannis de ce-i trebuie atâtea case, fiindcă nu-ţi va putea oferi un răspuns credibil. Mai bine întreabă-l unde-şi va petrece următorul concediu. N-are rost să-l întrebi pe Dragnea la ce-i foloseşte domeniul din Alexandria, fiindcă el şi nevastă-sa, Bombonica, se întâlnesc acolo doar la Paşti şi la Crăciun, eventual. Mai bine întreabă-l de ce poartă mustaţă!) * Din când în când, revine în actualitate problema "scăderii demografice cu care se confruntă România", de parcă ăsta ar fi cel mai mare rău. Noi nu de cantitate trebuie să ne plângem, ci de calitatea locuitorilor ţării: decât mulţi şi puturoşi, mai bine puţini şi harnici. Ţări precum Elveţia, Olanda, Belgia, Suedia, Danemarca etc. au un nivel de viaţă ridicat deşi au cu mult mai puţini locuitori (şi politicieni) decât noi. Asta-i hiba, pe care se fac a nu o vedea ăia pe care i-am ales să ne conducă spre dezastru. * Un "ana­list" (altul căruia nu-i place munca) întreabă într-o gazetă: "Cum facem să redăm demnitatea unei mari părţi din populaţia României care trăieşte în sărăcie?". Demnitatea, onanistule, se câştigă prin muncă, cinste şi patriotism, nu se "redă". La noi se încurajează lenea prin tot felul de ajutoare, indemnizaţii, cantine pentru săraci, aziluri pentru boschetari etc. * În SUA, femeilor angajate la "stat", Guvernul federal le oferă 12 săptămâni de conce­diu de maternitate plătit, dar marile companii au propriile legi: Microsoft - 12 săptămâni, Yahoo - 16, Facebook - 17, Google - 18 şi nu toate le oferă, în acest timp, sala­riul integral. (La noi, trai pe vătrai: ştiu o muiere care cum naşte un copil, cum rămâne din nou gravidă şi-o ţine aşa de câţiva ani buni, pe o indemnizaţie de minis­tru.) * Apropo, într-o zi, pe terasa Frieda, taman lângă masa "mea",  s-au aşezat doi tineri, soţ şi soţie, cu un ţânc în cărucior. La un moment dat, sugarul a început să urle ca muşcat de şarpe. M-am uitat urât către ei şi bărbatul a reacţionat spunându-i nevestei: "Bagă-i, dragă, ţâţa-n gură, să tacă!" Femeia a înţeles şi noi ne-am putut bea berile în linişte...  * Scriitorul rus A.I. Herzen încearcă să ne convingă că "Bătrâneţea îşi are frumuseţea ei, care nu emană pasiune şi elan, ci pace şi linişte". Bate câmpii. Bătrâneţea înseamnă impotenţă, boli, ochelari de vedere, dinţi de plastic, surzenie, chelie, burtă fleşcăită, paşi şovăielnici, scleroză... Mai vreţi? Vorba poetului: "Suntem bătrâni, dar sufletul ni-i tânăr".

comentarii
4 comentarii

De cativa ani ma irita sa aud sau sa citesc aproape zilnic "presedintele-6case "!Rog analistii sau bagatorii de seama sa evalueze sau sa ne spuna daca toate casele presedintelui valoreaza 10% din valoarea palatelor lui Dragnea,Videanu sau alti "potentati "?Nu inteleg nici justitia balcanica (pe invers)care,daca furi o paine sau o gaina primesti o pedeapsa mult mai mare decat daca furi 10 milioane de euro !
Relu!
11.08.2017 08:41
Domnule Relu mi-a mers la inima solicitarea d-voastra!
In acelasi timp sunt dezamagit de aversiunea pe care o manifesta domnul N.I.DOBRA fata de domnul presedinte JOHANNIS. Domnul presedinte JOHANNIS este un ingeras fata de toti fostii presedinti ai acestei tari si fata de toti politicienii de dupa 1990. Eu sunt gata sa bag mana in foc sustinand onestitatea domnului presedinte Johannis.
Sa auzim numai de bine!
GRIGORE MANEA
11.08.2017 17:11
La ce-i trebuie atatea case ? Ca sa ( ! ) le inchirieze ! Iar in legatura cu concediul...ce treaba ai tu cu concediul altuia ? Vorbe de claca, distins gorobete !
Nai Ce Fu
12.08.2017 10:31
Hai, nea Nani, ca nici batranetea nu-i de lepadat! Viata merita traita, chiar batran fiind. Daca viatta iti ofera lamai, fa-ti o limonada! Trebuie sa detinem acel savoir vivre, altfel nici la tinerete, cu carne tare, ochi de vultur, potenta LUI TERENTE NU STIM SA FIM FERICITI@
gogu
12.08.2017 12:10
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia