Tribuna
Turneul internaţional „Schubertiada-Dialog peste timp” ajunge la FDGR
Liuba STARII
3127 vizualizari
Turneul internaţional „Schubertiada-Dialog peste timp” ajunge la FDGR
Violistul Marius Ungureanu şi chitaristul Costin Soare vor susţine duminică, 15 septembrie, de la ora 18, cel de-al optulea concert al turneului început recent în Danemarca, proiect muzical-literar, ce are în centru ideile de prietenie şi dialog. Evenimentul se va desfăşura în Sala Oglinzilor de la Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu.

 

Conceput ca un omagiu adus celui care a fost Petru Maier Bianu, cineast şi scriitor, prieten apropiat al celor doi interpreţi, turneul intitulat „Schubertiada-Dialog peste timp” are ca leit-motiv muzica lui Franz Schubert, cu un program din care nu vor lipsi aranjamente după lied-uri celebre precum „Der Wanderer” sau „Der Leiermann”, dar şi o piesă de rezistenţă a repertoriului de violă/violoncel, „Sonata Arpeggione”, una dintre capodoperele lui Schubert.

”Interpreţii au fost implicaţi de-a lungul timpului în proiecte de muzică contemporană (teatru instrumental, concerte cu orchestra, recitaluri camerale sau solistice), ideea de prietenie şi dialog este întărită prin includerea în repertoriul turneului a unor lucrări compuse recent de câţiva dintre cei mai importanţi compozitori români contemporani: Dan Dediu, Gabriel Mălăncioiu şi mai tânăra Sânziana Dobrovicescu. Un concert încărcat de nostalgie în care amintirile depănate în romanul 'Inventarul iernilor' de Petru Maier Bianu, rostite de Verona Maier, învăluite în sonoritatea caldă a duo-ului violă-chitară, vor intra în rezonanţă cu emoţiile fiecăruia dintre cei prezenţi", spun organizatorii.

Marius Ungureanu este un muzician pasionat deopotrivă de lumea muzicii clasice, cât şi a muzicii contemporane (cu zeci de prime audiţii la activ), a improvizaţiei, cu o experienţă orchestrală de înaltă clasă (orchestrele din Zürich şi Aalborg). Costin Soare, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti concertişti de la noi, cu peste 250 de concerte în ţară şi în străinătate, a suscitat prin proiectele sale interesul compozitorilor români care au scris în ultimii ani peste 15 lucrări noi pentru chitară, cântate în primă audiţie în cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară”.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA