logo
Scutul Pădurii: Fag şi carpen, tăiaţi ilegal
Laura BUCIU
1563 vizualizari
Scutul Pădurii: Fag şi carpen, tăiaţi ilegal
Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat au constatat că, recent, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Jina, a tăiat şi a transportat ilegal material lemnos din specia fag din cantonul administrat de către Ocolul Silvic Valea Cibinului Sălişte, generând un prejudiciu de peste 700 de lei. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori conform Codului Silvic, iar materialul lemnos, în cantitate de aproximativ 5,5 metri cubi de lemn din esenţă fag, a fost predat Ocolului Silvic pentru valorificare.

Duminică dimineaţa, în 17 septembrie, poliţiştii din oraşul Avrig împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Izvorul Florii Avrig au organizat o acţiune specifică de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de arbori pe raza localităţii Bradu. Astfel, în zona împădurită de pe raza localităţii Bradu, poliţiştii au surprins doi bărbaţi care încărcau material lemnos într-un microbuz. După legitimarea şi identificarea celor doi, s-a stabilit că este vorba despre doi tineri cu vârsta de 21, respectiv 22 de ani, din Avrig.

În autoutilitară, dar şi în apropierea locului în care a fost depistată maşina, au fost găsiţi mai mulţi buşteni de diferite dimensiuni, de esenţă fag şi carpen, în cantitate aproximativă de 2 metri cubi.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului oamenii legii au stabilit că materialul lemnos provenea din tăieri ilegale astfel încât, pe numele celor doi avrigeni au fost întocmite dosare penale de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de arbori. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Izvorul Florii Avrig spre valorificare.

Poliţiştii continuă cercetările în aceste cazuri.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia