logo
Reţete inedite, secrete şi show-uri culinare, la "Festivalul Peştelui Durabil", de la Hotelul "Ramada"
Liuba STARII
927 vizualizari
Reţete inedite, secrete şi show-uri culinare, la
Sibienii pasionaţi de artă culinară şi nu numai sunt invitaţi la "Festivalul Peştelui Durabil", care va avea loc în perioada 31 martie-1 aprilie, la Hotelul "Ramada".

În weekend, diferite specii de peşte din Marea Neagră, Dunăre şi din apele de munte vor fi preparate cu măiestrie, de chefii consacraţi ai ţării şi din străinătate. Astfel, 16 bucătari îşi vor prezenta reţetele inedite şi vor dezvălui secretele lor culinare în faţa publicului sibian.

Pentru clasa "Bucătărie Rece - Artă Culinară", la toate categoriile se vor expune preparatele din peşte "Finger Food". Meniul de restaurant format din patru feluri, respectiv un starter, o supă, un fel de bază, un desert, pentru o persoană. La clasa "Bucătărie Caldă" se va  găti un starter în 45 de minute, expus pe două farfurii şi un fel de bază, preparat, de asemenea,  în 45 de minute, expus pe două farfurii. Meniul "Tradiţional" va cuprinde un peşte gătit, o piesă întreagă la cuptor pentru zece persoane.

"Festivalul Peştelui Durabil este cel mai important eveniment culinar dedicat meniurilor gătite cu speciile de peşte, care cresc în apele din România. Prin acţiunile noastre încurajăm consumul responsabil de peşte, eliminarea risipei prin procesul de gătire, protejarea mediului şi identificarea soluţiilor alternative", spune Rãzvan-Eugen Sbranca, director general S.C. Atlassib Hotels S.R.L.

Evenimentul va fi deschis sâmbătă, 31 martie, la ora 12, cu o competiţie profesională de gastronomie de bucătărie rece. La ora 13, urmează o prezentare de starter cald din peşte de Dunăre, preparat de Marian Popovici,  după reţeta medaliată cu aur la Campionatul Internaţional din Suwon, Coreea. La ora 14, Nina Rus va găti un fel de bază din păstrăv. Maestrul Fortunato Concetti va pune pe tavă scoici de Marea Neagră, preparate în spirit italian în asociere cu vinuri "Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu" la ora 15. "Live Cooking Show" se va continua la ora 16, cu instructorul Ilie Jecu (Eforie Nord, Constanţa) şi cu Chef Gianny Bănuţă (câştigător al emisiunii TV “Chefi la Cuţite”), care vor pregãti  rapane de Marea Neagră, un fel de bază "Fine Dining", asociat cu scoici din Marea Neagră. La ora 17, urmează prezentarea reţetei de păstrăv făgărăşean, gătit în stil tradiţional sibian de Marius Rafa, şi o piesă decorativă, pregătită de Dorel Şipoş din Târgu Mureş. La ora 18, maestrul Cofetar Emilian Vîrlescu va îndulci publicul cu un desert "fine dining",  medaliat cu aur la Campionatul Internaţional din Izmir, Turcia. Seara de sâmbată se va încheia cu o ceremonie de premiere a concurenţilor care au participat la categoriile de bucătărie rece.

Duminică, festivalul va începe la  ora 12, cu o competiţie profesională de gastronomie în bucătărie caldă. O serie de "Live Cooking Show" va fi deschisă la ora 13,  cu Fortunato Concetti, care va găti peştele românesc în spirit italian la tigaie şi un "Pizza Master Class" cu Mircea Toderaş de la Deva. Urmează, la ora 13, chefii Silviu Conţu şi Sorin Gheorghiţă din Tulcea, care vor prezenta preparatele tradiţionale lipoveneşti cu peşte din Delta Dunării în asociere cu vinuri "Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu". Maestrul Gheorghe Ciutacu (Comarnic) şi chef Attila Fulop (Târgu Mureş) vor găti crap de Dunăre, la ora 15.  Urmează bucătarii din  Bacău, care vor prepara peştele zargan din Marea Neagră şi un fel de bază "Fine Dining" asociat cu păstrăv, la ora 16. Între orele 17-19,  Marius Rafa  va găti scoici de Marea Neagră, şi maestrul Salvo Lo Castro  va găti "Fine Dining" cu biban de Marea Neagră.

Evenimentul se va încheia cu ceremonia de premiere a concurenţilor care au participat la categoriile de bucătărie caldă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia