Tribuna
Profesorul Ioan Bogdan ne bucură, din nou, cu o carte înţeleaptă
Profesorul Ioan Bogdan ne bucură, din nou, cu o carte înţeleaptă

Cartea profesorului Ioan Bogdan: "Responsabilizarea clasei politice - singura modalitate de a salva România de la dispariţia ca stat naţional, unitar, independent şi suveran", de peste 500 de pagini se tipăreşte în aceste zile.

Profesorul îşi prezintă cartea spunând, între altele:

Instrumentul care poate salva ţara este Strategia naţională de dezvoltare economico-socială, realizată de cei mai buni specialişti pe care îi are ţara şi aprobată prin Referendum.

România a evoluat în ultimii 30 de ani fără o astfel de strategie acceptată de către toate forţele politice din România şi aprobată, cum am spus, pentru a se putea impune întregii clase politice.

Ca urmare, România în aceşti ani - de la Ceauşescu, care a avut una dintre cele mai performante strategii din lume - nu făcută de el, ci de specialiştii pe care i-a avut şi îi are ţara - ca un vapor în derivă, deşi a avut şi un preşedinte marinar, care a fost primul care a ţinut ferecate în sertar strategiile existente (cea de la Snagov şi două ale sale), iar rezultatele se văd cu ochiul liber. România, dintr-un exportator pe toate meridianele lumii, de tehnică de vârf, trăieşte astăzi numai din importuri, având o datorie care a amanetat viitorul generaţiei tinere, iar peste 4 milioane de români şi-au luat lumea în cap şi lucrează pentru alţii (România a ajuns cum nu a fost niciodată, să angajeze imigranţi).

Este imaginea dezastrului în care se află ţara şi clasa politică, în afară de scandal nu oferă nici o soluţie de îndreptare, ci, dimpotrivă, escaladarea scandalului ne va face, cum am spus, să dispărem de pe harta lumii.

În cele peste 500 de pagini cartea prezintă o serie de soluţii pentru salvare, formulate documentat fezabil şi capabile să scoată ţara din situaţia existentă, cu condiţia să le luăm în seamă şi să ne vedem de treabă.

Să dea Dumnezeu - zice profesorul - mintea românului cea de pe urmă, a moşilor şi strămoşilor noştri, care ne-au lăsat o ţară cu de toate, pe care noi am tot stors-o, ca pe o cârpă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia