logo
Preot nou în vechea biserică din Ţichindeal
I. BÂRSAN
1998 vizualizari
Preot nou în vechea biserică din Ţichindeal
Unul din cele mai valoroase monumente istorice din Arhiepiscopia Sibiului, biserica din Ţichindeal, cu hramul „Cuvioasa Paraschiva”, s-a umplut de credincioşi, veniţi să-l întâmpine pe noul preot care va păstori de acum încolo vechea parohie de pe Valea Hârtibaciului.

Părintele Vasile Dorin Purece a primit în ziua de Sfântul Nicolae, de la Protopopul Mihai Naicu, Sfânta Evanghelie, crucea şi cheia bisericii, însemnele împuternicirii sale în parohia din ţichindeal. I-au fost alături la acest important eveniment, preotul Mircea Constantin Popescu cel care a slujit în această biserică timp de 22 de ani, preotul Nicolae Cristian Sasu, slujitor în parohia Merghindeal şi cel care i-a fost duhovnic preotului Vasile, părintele Teodor Răduleţ, preot la biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu – Iosefin.

I-a fost alături şi familia numeroasă venită să se bucure împreună pentru acest eveniment din viaţa fiului şi fratelui lor.

După ce s-au încheiat formalităţile de numire, copiii din Ţichindeal au dat glas frumoaselor colinde de Crăciun învăţate la şcoală. Drept răsplată şi fiind şi ziua Sf. Nicolae, familia preotului i-a răsplătit pe micii colindători cu daruri, împărţite cu bucurie de pruncii părintelui Vasile.

A fost o zi de mare sărbătoare în Ţichindeal şi sperăm ca activitatea noului preot să fie rodnică pentru păstrarea vechilor picturi realizate de Fraţii Grecu cei care au scris istoria creştinilor ortodocşi în scenele biblice pictate în biserici acum 200 de ani.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia