logo
spartan
Plantele anti-cancer, în expoziţie la Muzeul de Istorie Naturală
Plantele anti-cancer, în expoziţie la Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală va vernisa, miercuri, 26 septembrie, de la ora 15,  Expoziţia „Plantele anti-cancer”. Expoziţia prezintă o selecţie de plante foarte cunoscute şi recomandate în dieta oricărei persoane, în special a bolnavilor de cancer. Deşi sunt la îndemâna oricărei persoane, efectul terapeutic şi modul de acţionare asupra tumorilor este un aspect mai puţin cunoscut de publicul vizitator. Despre modul de întrebuinţare sau preparare a plantelor selectate în cadrul expoziţiei se pot afla informaţii în cadrul vernisajului, de la invitaţii speciali ai muzeului. Tot în cadrul vernisajului, publicul poate descoperi noţiuni noi despre această boală sau pot degusta din preparatele pregătite de specialişti.
Curatorul expoziţiei este Ghizela Vonica, alături de colaboratorii farmacist dr. Ladislau Rosenberg - Facultatea de Medicină, medicul oncolog dr. Valeria Văleanu - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi  bucătarul Ioan Bebeşelea. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 31 octombrie 2018.
„Nenumărate studii şi cercetări ştiinţifice au încercat să afle ce determină apariţia cancerului şi modalitatea în care acesta se răspândeşte dar s-a dovedit că maladia este foarte complexă şi cauzele sunt numeroase. Să nu uităm însă că alimentaţia joacă un rol important în prevenţia şi aparaţia acestei boli. Cel puţin 30 % dintre formele de cancer sunt legate de o alimentaţie vicioasă iar organizaţiile de profil au arătat că la unele organe, alimentaţia defectuoasă este vinovată pentru apariţia cancerului chiar şi în proporţie  de 60 %. Să nu uităm că formele de cancer sunt maladii  multifactoriale extrem de complexe şi nu se pune problema să fie tratate doar prin alimentaţie. Înainte de toate trebuie să privim această boală ca pe o maladie degenerativă legată de comportamentul nostru.
Totuşi foarte multe persoane încă nu ştiu că alimentaţia poate influenţa cancerul şi că obezitatea poate să-l favorizeze. O dietă anti-cancer este o strategie importantă care se poate folosi pentru a reduce riscul de cancer. Instituţiile de tratare a cancerului recomandă, de exemplu, a se consuma zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume şi cel mai important a se consuma cantitatea potrivită de alimente pentru a rămâne la o greutate sănătoasă. În plus, cercetătorii au descoperit că anumite alimente care previn cancerul pot fi o parte importantă a unei diete anti-cancer.”, spune curatorul expoziţiei.    

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia