logo
spartan
Oaspeţi germani la Direcţia Silvică Sibiu
Oaspeţi germani la Direcţia Silvică Sibiu

În perioada 9-15 iulie 2018 a avut loc la Sibiu o întâlnire între reprezentanţii Direcţiei Silvice Sibiu, ai Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” şi dr. Monika Konnert – cercetător specialist în genetică forestieră din Germania. În acest context doamna doctor, care a ocupat funcţia de director la Institutul Bavarez de material forestier de reproducere de la Teisendorf, a accentuat importanţa şi valoarea deosebită a provenienţelor de brad din România şi în mod special din plantajul de la Avrig, care au demonstrat de-a lungul anilor o calitate deosebită şi cele mai bune creşteri, indiferent de locaţiile în care au fost testate sau plantate.
Din partea INCDS ”Marin Drăcea” au participat dr. Georgeta Mihai de la Staţiunea Bucureşti, iar de la Direcţia Silvică Sibiu, responsabilul cu activitatea de cultură şi refacere –Mărginean Mariana, şeful Ocolului Silvic Avrig – Ureche Marius precum şi alţi angajaţi ai celor două instituiţii.
În cadrul IUFRO (Uniunea Internaţională a Organizaţiilor de Cercetare în Silvicultură) s-au cercetat 26 de provenienţe de brad (Abies alba Mill) în vârstă de 12 ani, în 6 variante (field test sites) în Bavaria, rezultatele arătând că provenienţa Avrig din România este deosebit de viguroasă. Sămânţa de brad pentru aceste exemplare a fost recoltată din UP II Porumbacu, parcelele 95-114.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia