Tribuna
Jurnale de război ale Reginei Maria, într-un spectacol, la Sălişte
Liuba STARII
2645 vizualizari
Jurnale de război ale Reginei Maria, într-un spectacol, la Sălişte
Academia de sub munte îi invită pe sibieni şi nu numai sâmbătă, 7 septembrie, la ora 18, la spectacolul ”Regina Maria, Regina tuturor românilor. Jurnale de război, 1916, 1917, 1918”, regizat de Liana Ceterchi. Intrarea va fi liberă. Evenimentul se va desfăşura la sala de festivităţi a Liceului „Ioan Lupaş” din Sălişte.

 

Jurnalele de război sunt doar o parte a vieţii Reginei Maria, o parte importantă şi foarte frământată, plină de tragedii, personale şi naţionale, dar cum ea însăşi mărturiseşte că "nu-mi pot închipui o soartă personală separată de soarta ţării”, viaţa ei se trăieşte şi se respiră odată cu viaţa poporului.
"Jurnalele de război sunt jurnalele unei regine-mamă, mamă a unei Românii pe cale de a se naşte ca o mare ţară şi o mare naţiune, iar chinurile facerii trec printr-un război, prin foamete, epidemii, lipsuri de tot felul, dar pe cât de grele sunt încercările, pe atât de măreţe sunt spiritele care se înalţă pentru a depăşi fără compromisuri greutăţile şi umilinţele. Parcursul anilor de război 1916 – 1918, este dens în întâmplări, în lupte interne şi externe, în momente de maximă disperare şi suferinţă, în momente de eroism glorios, în momente de trădare şi dezamăgire, în momente de agonie, în momente critice când ţara devenită din ce în ce mai mică, din ce în ce mai săracă şi mai disperată este pe punctul de a nu mai fi. Doar curajul, voinţa şi iubirea unor oameni ca Regina Maria au salvat-o de la dispariţie", spun organizatorii.
              

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia