Tribuna
În cea de-a treia zi de Paşti, Mitropolitul Ardealului oficiază Liturghia Arhierească la Avrig
Dan FRÂNCU
1978 vizualizari
În cea de-a treia zi de Paşti, Mitropolitul Ardealului oficiază Liturghia Arhierească la Avrig
În ultimii ani, credincioşii ortodocşi din Avrig şi împrejurimi au avut destul de des ocazia de a trăi bucuria primirii în mijlocul lor a întâi stătătorului Bisericii Ortodoxe din Ardeal, ÎPS dr. Laurenţiu Streza. Deşi, până acum, prezenţa Mitropolitului Ardealului la Avrig a avut diverse scopuri, liturghiile arhiereşti pe care înalt presfinţia sa le-a oficiat aici s-au bucurat, întotdeauna, de o participare numeroasă şi au avut un farmec aparte.

Aşa se va întâmpla, cel mai probabil, şi azi, în cea de-a treia şi de Paşti, când importantul oaspete va veni din nou la Avrig, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Catedrala), pentru a săvârşi, împreună cu un sobor de preoţi, Liturghia Arhierească.
„În cea de-a treia zi de Paşti, toţi cei care prăznuiesc luminat Sărbătoarea Învierii din morţi a Lui Hristos - Domnul vor avea posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie Arhierească săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi.
Acest mod al avrigenilor de a participa şi de a împlini bucuria Sărbătorii Învierii, în ce-a de a treia Zi a Paştilor, prin participarea la o slujbă arhierească devine, alături de „Marşul Învierii”, o tradiţie locală. Aceasta, datorită faptului că, prezenţa Mitropolitului Ardealului, dr. Laurenţiu Streza, în mijlocul comunităţii ortodoxe din Avrig, în această zi însemnată, a căpătat de-a lungul timpului o notorietate aparte. Este un moment emoţionant, de suflet, ca un al doilea Hram al acestei biserici mari din Avrig, pe care cei mai mulţi o numesc „Catedrală”, alături de „Adormirea Maicii Domnului”, sărbătoarea căreia îi este închinată acest lăcaş de cult”, ne-a informat Protopopul Avrigului, pr. Vasile Gafton.
Mitropolitul Ardealului, ÎPS dr. Laurenţiu Streza, este aşteptat să sosească la Avrig în jurul orei 9.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA