logo
În august, urcăm ”Sus pe muntele din Jina”
Liuba STARII
1371 vizualizari
În august, urcăm ”Sus pe muntele din Jina”
Aproape o jumătate de secol a trecut de când a luat naştere Festivalul "Sus pe muntele din Jina”. În 4-5 august, cea de-a 48-a ediţie a celui mai vechi festival al satelor sibiene îi va aduna din nou pe localnicii şi turiştii interesaţi de tradiţiile din comuna Jina.

Purtăm răspunderea a aproape o jumătate de veac de când acest festival, cu rădăcini în nedeile de altădată, are loc la noi. Acest lucru, precum şi bucuria întâlnirii cu atât de mulţi prieteni ai comunei, ne îndeamnă în fiecare an să pregătim un program care să facă cinste aşezării noastre şi care să-i mulţumească pe cei care urcă la Jina. Profesionişti ai dansurilor populare, interpreţi care poartă Mărginimea Sibiului în suflete sau chiar în cântece, iubitori ai tradiţiilor noastre culinare - cu toţii participă la evenimentul Jinei. De asemenea, Primăria comunei Jina este onorată să anunţe continuarea colaborării cu regizorul Dumitru Budrala, fondatorul şi directorul festivalului ASTRA FILM, cel mai longeviv festival de film documentar din România ”, spune primarul Vasile Gheorghe Beschiu.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 4-5 august şi îi va aduce în faţa publicului pe tinerii artişti ai comunei, dar şi pe dansatorii şi interpreţii Ansamblului ”Cindrelul Junii Sibiului". Alături de ei, vor fi prezente şi nume sonore ale muzicii populare din Banat şi Maramureş. De asemenea, în cadrul festivalului, va fi proiectat unul dintre filmele celebrului regizor Dumitru Budrala.

„Sus pe muntele din Jina” este un eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Jina şi cofinanţat în anul 2018 de Consiliul Judeţean Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia