logo
"Icon Arts” va continua cu un recital de muzică clasică şi o expoziţie, la Biblioteca ASTRA
Liuba STARII
812 vizualizari
Stagiunea muzicală "ICon Arts @ Biblioteca ASTRA" va continua cu o serie de evenimente culturale luni, 12 februarie, începând de la ora 18, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, cu un recital din Haydn, Beethoven, Dvořák, realizat de trupa Solartis Quartet . Evenimentul va cuprinde şi o expoziţie tematică.

Potrivit organizatorilor, membrii Solartis Quartet promit un concert de excepţie prin care şi-au propus să ofere tuturor celor prezenţi o nouă perspectivă asupra muzicii de cameră.
"Suntem entuziasmaţi şi încrezători în misiunea noastră şi vrem să demonstrăm şi altora că dragostea pentru muzică este şi va fi o expresie a contemporaneităţii, o însuşire inerentă fiecărui pasionat de frumos şi o şansă de a deveni mai buni ca indivizi", spun artiştii trupei Solartis Quartet.
De la fondarea sa, în anul 2012, Solartis Quartet a susţinut recitaluri atât pe marile scene din România, cât şi în spaţii neconvenţionale. Astfel, au concertat la Ateneul Român, pe scenele Radiodifuziunii Române precum şi în cadrul Festivalului „George Enescu”.
În cadrul concertului de la BJ ASTRA, va fi organizată şi o expoziţie, numită sugestiv "De la gramofon la media digitală. 01” ce va cuprinde înregistrări de colecţie ale celor trei compozitori.
"Portretele sonore Haydn, Beethoven şi Dvořák se vor regăsi într-o reprezentare complexă care cuprinde documente audio, ştime şi partituri. Pasionaţii de muzică clasică şi amatorii de obiecte vintage vor regăsi aici o serie de discuri de ebonită fabricate de prestigioasele companii The Gramophone, Telefunken şi Polydor, în prima jumătate a secolului XX. De asemenea, vor fi expuse înregistrări din perioada interbelică cu lucrări ale lui Ludwig van Beethoven, în interpretarea marilor orchestre europene (Orchestra din Amsterdam, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica din Berlin). Pe lângă acestea, discurile de vinil vor aduce în atenţia publicului valoroase interpretări ale cvartetelor de coarde compuse de Haydn şi Beethoven, înregistrate de companiile Electrecord (România), Melodia (URSS), Supraphon (Cehoslovacia) sau Qualiton (Ungaria)", spun organizatorii.
Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitaţiei electronice la adresa bjastrasibiu@gmail.com.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia