logo
Ia, sărbătorită prin joc şi voie bună, la Sibiu
Liuba STARII
646 vizualizari
Ia, sărbătorită prin joc şi voie bună, la Sibiu
Unul dintre cele mai preferate elemente ale garderobei românilor, ia tradiţională, şi-a sărbătorit ziua, la Muzeul ASTRA. Uniţi prin joc şi voie bună, sute de vizitatori, îmbrăcaţi în ii, s-au învârtit într-o horă, au participat la diferite ateliere interactive şi s-au întrecut în concursul ”Cea mai frumoasă IE. Salvează o IE, salvează un strop de RomânIE”.

Sibienii şi oaspeţii oraşului s-au bucurat de o multitudine de evenimente culturale dedicate iei. Expoziţia ”100 de ani cusuţi în costumul naţional din Mărginimea Sibiului” a propus o gamă largă de ii din diferite perioade istorice. Apoi, vizitatorii au ”ţesut împreună cel mai lung tricolor românesc”. În plus, au jucat o horă, alături de elevi ai Şcolii de Dans „Ioan Macrea” şi dansatorii Ansamblului ”Datina”.

De asemenea, a fost organizată o plimbare cu biciclete de la Piaţa Mică până la Muzeul în  Aer Liber din Dumbrava Sibiului, la care a participat şi Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

"În zi de Sânziene, la Muzeul ASTRA am cinstit mândra cămaşă, ia, printr-o horă strămoşească. Apoi ne-am întors la târgul de ii şi cămeşi, unde am aflat cum se ţes acestea şi cum trebuie să fie ţinute în grijă. Şi-am terminat ziua în paşi de muzică şi dansuri populare alături de Şcoala de Dans 'Ioan Macrea' şi Ansamblul 'Datina' din Tălmaciu. Au fost zile de poveste, ce v-au avut ca martori, nobili călători.Vă spunem, iară, bine aţi venit în fenomenul ASTRA. Vă mai aşteptăm, bucuroşi de oaspeţi!", au spus reprezentanţii Muzeului ASTRA.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert grandios, susţinut de trupele ”Bucium” şi ”Bucovina”.

Din copilărie mi-a plăcut să port diferite ii.Cred că e cea mai frumoasă haină, pe care o poartă femeia în România. Astăzi am aflat mai multe fapte interesante din istoria ei şi am văzut evoluţia iei”, a spus Iulia Lunga, unul dintre vizitatorii muzeului.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia