logo
Greenpeace instalează „Sun of Sibiu” în Piaţa Mare
Dumitru CHISELIŢĂ
816 vizualizari
Greenpeace instalează „Sun of Sibiu” în Piaţa Mare
Organizaţia ecologistă Greenpeace România va amplasa, luni 9 octombrie, în Piaţa Mare „Sun of Sibiu” - un soare uriaş, pentru a semnala importanţa energiei regenerabile, curate.

Evenimentul face parte, informează Greenpeace într-un comunicat transmis redacţiei noastre, din campania "Energy Citizens", prin care se susţine o descentralizare a producţiei de energie naţională. "...Pledăm ca fiecare cetăţean sau mică (medie) întreprindere care dispune (sau plănuieşte să investească) în surse de energie regenerabilă să fie susţinuţi şi să poată contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice naţionale. Scopul campaniei este în rând cu ţinta propusă la COP21, de a limita încălzirea globală cu 1.5o C, atingând pragul de zero emisii între 2030-2050", spune comunicatul.

Acţiunea de luni va începe la ora 12, în Piaţa Mare, unde voluntarii şi activiştii Greenpeace vor amplasa 12 raze pentru a forma "Sun of Sibiu. Va mai fi prezentă şi  o remorcă solară pentru încărcarea telefoanelor şi laptopurilor participanţilor, iar coordonatorii de campanii Greenpeace vor fi acolo cu informaţii complete despre funcţionarea trailerului şi despre campaniile Greenpeace din domeniul energiei.

"Am ales Sibiul pentru a transmite un mesaj de susţinere cu privire la angajamentul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a luat, în numele României, prin semnarea acordului climatic de la Paris. De asemenea, evenimentul are loc în contextul participării ţării noastre la Conferinţa Climatică de la Bonn, Germania, din 6-17 noiembrie, prilej pentru România să rămână angajată pe drumul cel bun prin acţiuni ferme şi ambiţioase, care vor limita efectele schimbărilor climatice", spune acelaşi comunicat.

Foto: pagina facebook Greenpeace Romania.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia