logo
Fusei la Sibiu. Civilizaţie, neică! Până şi câinii beau bere şi fumează slims!
Fusei la Sibiu. Civilizaţie, neică! Până şi câinii beau bere şi fumează slims!

Mai ştiţi poza aia cu scris pe ea, shareuită până la reacţii adverse, în care regretatul actor Amza Pellea, prezentat în rolul lui Nea Mărin din Băileşti, spune că „Fusei la Sibiu. Civilizaţie, neică!”? Uite de ea mi-am amintit recent când am văzut, pe Bulevardul Mihai Viteazu, coşurile acelea „specifice” pentru a aduna resturile „menajere” ale câinilor din dotarea diverşilor cetăţeni ai urbei noastre.

La ce am văzut acolo aruncat, reiese că, într-adevăr, la Sibiu e civilizaţie, neică! Păi cum, nu, atâta vreme cât câinii hermănştădteni nu au aceleaşi nevoi şi nu lasă aceleaşi reziduuri ca un câine oltean, moldovean sau, mai rău, de pe la Miticii dân Bucaleu. Păi dacă ăia, ham-ham din provinciile mai ne-civilizaţie neică, îşi lasă pe stradă doar, ăia, cum să le zicem ca să nu le zicem cum le zice de fapt dar numai să nu călcaţi în ei. Dacă ne uităm la imaginea alăturată, reiese că virgulă căţelul sibian are alte nevoi: uite, el pipă ţigări slim, bea cafea din aia „to go” şi mai arde aşa, ca băieţii, câte o doză de bere până stăpânul răspunde la mesajele de pe feisbuc. Ce să zic, că deja zâsă Nea Mărin: civilizaţie, neică!

Acu, dincolo de glumă, reiese altceva: că orice ai face pentru ca sibianul să se comporte şi el ca nemţii sau austriecii pe care îi admiră necondiţionat, e cam tot aia. Mai ales când e vorba de aruncat gunoiul „consumabilelor” ce le poartă cu el. Deci, o investiţie inutilă punctele acestea de igienizare canină, că sibienii le tratează la fel ca pe un coş de gunoi normal. Măcar ăsta din poză mai e în picioare, că în Sub Arini au rupt deja unul. Halal civilizaţie, neică!  

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

traistuta culturala

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia