Tribuna
Focus Sibiu dă startul workshopurilor
Alexandra CHEŞCU
1234 vizualizari
Focus Sibiu dă startul workshopurilor

Fotografi profesionişti şi oameni din industria fotografică îi aşteaptă pe sibienii îndrăgostiţi de foto­grafie, amatori sau profesionişti, să ia parte la workshopurile Focus Sibiu. Startul atelierelor de lucru se dă astăzi, 21 mai, de la ora 17, la Cen­trul de Informaţii pentru Turişti din Piaţa Mare şi va fi susţinut de Arthur Mus­tafa, Product Manager Nikon România. Prima parte a workshopului se va axa pe fotografia por­tret şi pe fotografia de pre­să, Arthur Mustafa urmând să prezinte atât aparatele foto Nikon din gama nouă, cât şi obiectivele foto Nikkor adecvate tipurilor de fotografie amintite. Workshopurile vor repre­zenta o introducere în aceste tipuri de fotografie, fiind bazate pe detalii tehnice despre aparatura Nikon, dar şi pe nume­roase exemplific[ri cu fo­tografii realizate de Arthur Mustafa. Fotografii sibieni vor putea testa aparatele Nikon D3200, D5200, D600 precum şi obiecti­vele NIKKOR Micro 40mm f/2.8, 50mm f/1.4, 85mm f/1.8, 18-300mm.
Mai mult, în cea de-a doua parte a work­sho­pului participanţii la workshop vor susţine şi o se­siune practică, la Sala Thalia, acolo unde se vor afla câţiva dintre concu­renţii ultimului sezon al emisiunii Vocea Româ­niei. Artiştii se reunesc la iniţiativa lui Vlad Simon, pentru a susţine un concert extraordinar organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru salvarea vieţii Dianei Stanciu. Tâ­nara suferă de Limfomul Hodgkin, o formă agresi­vă de cancer, iar trata­men­tul medical este ex­trem de scump. Concertul de la Sala Thalia nu-i va aduce pe scenă doar pe concurenţii de la Vocea României, ci şi pe mem­brii trupelor Renegades şi Antract. Cu această oca­zie, participanţii la work­shopul de fotografie vor avea oportunitatea să exerseze fotografia de portret şi, în acelaşi timp, fotojurnalismul. Toate fo­to­grafiile vor fi prezentate pe pagina www.Facebook. com/FocusSibiu

La finele lui mai

Centrul de Informaţii pentru Turişti din Piaţa Mare este locul în care, în 30 mai, de la ora 17 va avea loc al doilea workshop din cadrul Focus Sibiu 2012. Sesiu­nea teo­retică va fi sus­ţinută de Sebastian Mar­covici şi va fi axată pe fotografia de eveniment. Partici­panţii la atelier vor putea pune în practică sfaturile şi suges­tiile fă­cute de fotograful sibian în cadrul unei se­siu­ni de lucru de două zile, în 1 şi 2 iunie, în Piaţa Huet, la Festivalul Huet. Urban. Fotografiile reali­zate vor fi prezen­tate pe pagina de Facebook a Festi­valului Huet.Urban pre­cum şi pe pagi­na ofi­cia­lă a expoziţiei Focus Si­biu. Înscrierile la cele două workshopuri se pot face prin email la adresa contact@ focussibiu.ro.
2.000 de oameni în şase ore

Expoziţia organizată în curtea interioară a Primă­riei Municipiului Sibiu i-a atras ca un magnet pe si­bienii care au luat parte la Noap­tea Muzeelor, mai mult de 2.000 de persoa­ne vizio­nând expoziţia în doar şase ore. Sibienii şi nu nu­mai ei s-au delectat între ora 19 şi 2 dimi­nea­ţa, cu fotografiile prezen­tate în cadrul ex­poziţiei "Focus Sibiu 2012", care le-au fost accesibile la Noaptea Mu­zeelor. Este pentru prima dată în cei cinci ani de ex­poziţii mar­ca Focus Sibiu, când foto­grafiile au fost cu­prinse într-o ex­poziţie des­chisă publicului şi de Noap­tea Muzeelor. „Am rămas sur­prinşi de numărul foarte mare de sibieni şi turişti care au intrat în clădirea Primă­riei pentru a vedea cele mai repre­zentative fotografii ale anului precedent. A fost o pre­mieră şi cred că s-a bucu­­rat de un mare succes”, spune foto­graful sibian Sebastian Marcovici, autorul expozi­ţiei "Focus Sibiu 2012".
Cea de-a cincea ediţie a Focus Sibiu s-a deschis joi, 16 mai şi va putea fi vizitată până în 9 iunie, în curtea interioară a Pri­măriei Sibiu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia