logo
Florin Piersic, Adrian Orlea şi Ricky Dandel vor urca pe scena Palatului „Brukenthal” din Avrig
Liuba STARII
969 vizualizari
Florin Piersic, Adrian Orlea şi Ricky Dandel vor urca pe scena Palatului „Brukenthal” din Avrig
Porţile Palatului „Brukenthal” din Avrig se vor deschide vineri, 10 august, pentru vizitatorii ”Brukenthal Fest”. Timp de trei zile, reşedinţa de vară a lui Samuel von Brukenthal va deveni centrul evenimentelor culturale din Transilvania.

Deschiderea oficială a porţilor va avea loc vineri, 10 august, la ora 12. Apoi, la 12.30, în grădina olandeză se vor întâlni firmele vorbitoare de limba germană. La ora 16, vizitatorii vor fi răsfăţaţi de bucătarul-şef Jacob Hausmann care va prezenta bucătăria tradiţională săsească. De asemenea, între orele 16-17,  se va desfăşura un seminar în limba germană cu autorul austriac Bernhard Moestl. În continuare, la oranjerie, va avea loc seminarul ”Business Networking Dezvoltare Durabilă”. Autorul austriac Bernhard Moestl va susţine şi o conferinţă în limba română, la ora 18. Prima zi a festivalului se va încheia la ora 20, cu un concert susţinut de artiştii consacraţi Ricky Dandel şi Florin Piersic. Sâmbătă, 11 august, Jacob Hausmann din nou va veni cu deliciile saşilor, la ora 12. De asemenea, în această perioadă, grădina olandeză a palatului va găzdui întâlnirea elevilor Colegiului Naţional ”Samuel von Brukenthal”.

Expoziţia de acuarele ”Cetăţile Fortificate din Transilvania” poate fi vizitată de la ora 16. În plus, la ora 17, se va discuta despre activitatea politică şi civică a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal, în perioada 1777-1787. La sfârşitul zilei, la ora 18, interpretul Adrian Orlea va susţine un concert în grădina olandeză. În ultima zi a Festivalului, respectiv duminică, 12 august, de la ora 10, localnicii şi turiştii  pot vizita o expoziţie săsească. La ora 12, artiştii şi muzicienii se vor întâlni în grădina olandeză. În acelaşi timp, va avea loc slujba religioasă la Biserica Evanghelică din Avrig. Evenimentul se va încheia cu întâlnirea comunităţii germane din Cârţa.

Pentru cei care vor procura un bilet în valoare de 99 de lei vor fi disponibile următoarele activităţi: vizitarea expoziţiei săseşti  şi expoziţiei medievale din incinta Palatului, acces la locul de joacă şi fermă, o tură cu trăsura şi ponei, pentru copii. De asemenea, ei vor beneficia de discount la cazare pe perioada evenimentului de 50%, un discount de 50% pentru o noapte de cazare în Hotelul de Gheaţă, acces la piscină şi acces la sală de fitness în zilele, care coincid cu evenimentele (în perioada 10-12 august).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia